Pelaajayhdistyksen toimitusjohtaja Gordon Taylor, 73, kamppailee asemastaan.

Taylor on ristitty maailman kovapalkkaisimmaksi ammattiliittojohtajaksi. Hän tienasi 2,29 miljoonaa puntaa viime vuonna. Yli 300 pelaajaa allekirjoitti sunnuntaihin mennessä vetoomuksen, jossa vaaditaan, että Professional Footballers’ Association muuttaa toimintaansa läpinäkyvämpään suuntaan.

Taylor on toiminut yhdistyksen johdossa 37 vuotta. Hänen palkkansa perustuu ikivanhoihin pykäliin ja se on jatkanut kasvuaan, kun Valioliiga on kehittynyt upporikkaaksi sarjaksi.

Kampanjan on käynnistänyt Walsall FC:n puolustaja Ben Purkiss, joka on pelaajayhdistyksen puheenjohtaja. Sen on allekirjoittanut nykytähtien ohella muun muassa Ian Wright, Robbie Savage ja Chris Sutton, kertoo The Mirror.

Purkiss haluaa, että riippumaton taho ottaa yhdistyksen toiminnan tarkasteluun.

– Haluamme, että toimitusjohtaja valitaan jatkossa reilusti ja demokraattisesti. Emme saa äänestää yhdistyksen asioista. Tämän pitää muuttua.

– Professional Footballers’ Associationin pitää muuttua avoimeksi ja läpinäkyväksi. Vaadimme, että Gordon Taylor eroaa, Purkiss kirjoitti kirjeessään.

Vertailun vuoksi. Krikettipelaajia edustavan liiton pomo David Leatherdale tienasi viime vuonna 137 990 puntaa, rugbypelaajien toimitusjohtaja Damian Hopley 134 430 puntaa.