Manchester United on 12 pelatun valioliigakierroksen jälkeen sarjataulukon sijalla kahdeksan. Sen maaliero on tässä vaiheessa sarjaa pakkasen puolella ensi kertaa neljään vuosikymmeneen; edellinen vastaava tilanne löytyy kaudelta 1977-78.

Nelinkertainen Mestarien liigan voittaja Clarence Seedorf näkee seuran olevan yhä toipumassa Sir Alex Fergusonin lähdöstä (vuonna 2013). Kamerunin maajoukkuevalmentajan ominaisuudessa Englannissa parhaillaan oleva legenda näkee tilanteessa yhtäläisyyksiä myös itse aikanaan edustamansa – ja valmentamansa – Serie A -seuran tilaan.

– Fergusonin jälkeen tilanne on edelleen vaikea. Siirtymävaihe on edelleen menossa; ei vain valmentajan, vaan myös yhden aikakauden pelaajien jäljiltä. Kun Paul Scholes, Ryan Giggs ja Wayne Rooney jäivät pois, osa koko seuraa hävisi joukkueen sydämestä. Sellaisen paikkaamiseksi pitää olla kärsivällinen.

– Näin ei ole käynyt vain Manchester Unitedissa, vaan myös AC Milanissa. Työn pitää vain jatkua; kaikki edellytykset kilpailukykyisenä pysymiseen ovat mielestäni edelleen olemassa.

Nykyisestä United-managerista Seedorfilta irtoaa tulkinnanvaraa jättäviä kommentteja.

– Hänen valmennushistoriansa on kieltämättä mielenkiintoinen. Nyt on kyse hänen itsensä, ja seuran yhteisymmärryksestä siinä, onko hänen työllään edelleen sellainen painoarvo, joka voi kääntää kurssin. Mourinhon laadukkuudesta meidän ei tarvitse keskustella, joskus vain palaset eivät asetu yhteen.

Lähde: Sky Sports