Manchester United -legenda Paul Ince uskoisi Sol Campbellin ansaitsevan mahdollisuuden valmentamaa korkeammalla tasolla kuin Englannin Kakkosliigassa. Arsenalin puolustajaikoni nimettiin tänään neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla putoamista vastaan taistelevan Macclesfield Townin manageriksi (lue lisää).

Pesti on Campbellin ensimmäinen päävalmentajana. Ince uskoo, että miehellä olisi ollut kykyjä myös korkeammalle tasolle.

Campbell työskenteli aiemmin Englannin alle 21-vuotiaiden ryhmän apuvalmentajana Aidy Boothroydin kanssa. Samalla entinen huippupuolustaja oli osana FA:n Pursuit of Progress -kampanjaa, jossa tarjottiin mustille, aasialaisille ja vähemmistölle valmennuskokemusta Englannin maajoukkueissa.

Ince uskoo ihonvärillä olleen vaikutusta Campbellin alhaiseen aloituspestiin.

– Se on sääli. Kun katsoo hänen tekojaan jalkapallouralla, hän on legenda. On surullista, että Solin tarvitsee etsiä töitä tuolta tasolta, Ince harmitteli Sky Sportsille.

– Jos katsoo ketä mustia valmentajia on ollut, suurin osa heistä on menestynyt. Kyse ei ole siitä, ettemmekö osaisi tehdä töitämme, vaan jotkut omistajat eivät vain usko siihen.

– Siitä tulee Solille hankala pesti, mutta hänen on mentävä jonnekin. Toivottavasti hän pärjää hyvin ja kapuaa ylöspäin.