Hull-legenda Dean Windass, 49, kertoo Daily Mailin haastattelussa avoimesti taistelustaan masennusta vastaan.

Windass muistetaan muun muassa upeasta maalistaan, joka nosti Hullin Valioliigaan vuonna 2008. Viimeisen valioliigamaalinsa hän viimeisteli 39-vuotiaana.

Pelaajauran päättymisellä oli valtava psykologinen vaikutus Windassiin, joka yritti riistää kaksi kertaa henkensä ja ajautui henkilökohtaiseen konkurssiin. Uran jälkeen iski totaalinen tyhjyys.

– Mikään ei yllä lähelle sitä. En pysty edes alkamaan kertoa, miltä se tuntuu. Yhtenä päivänä olet henki ja elämä, pukuhuoneen vitsiniekka. Seuraavana hetkenä puhelin ei enää soi. Se on kuin torstai-iltapäivä keskellä talvea, ja edessä on monta tuntia. Sitä miettii, että kuinka hemmetissä ne täyttäisi, Windass kertaa.

Alle vuosi lopettamisen jälkeen hän oli jo eronnut puolisostaan ja päätynyt juomaan runsaasti alkoholia. Sporting Chance -klinikalta pois päästyään hän huomasi, että työt Sky Sportsilla eivät enää jatkuneet.

– Se yllätti minut ja satutti minua. Luulin palaavani töihin.

Windass kertoo ajautuneensa aivan pohjalle viisi vuotta sitten – kaksi vuotta isänsä kuoleman jälkeen. Nyt hän on päässyt jaloilleen ja suunnittelee manageriuraa.

– Minulla on paljon annettavaa.