Entinen Tottenham-hyökkääjä Mido paljastaa, kuinka Dimitar Berbatovista kasvoi huippupelaaja Valioliigassa. Bulgarialaishyökkääjä teki lontoolaisseurassa läpimurtonsa Englannin huipulle ennen siirtoaan Manchester Unitediin.

Berbatov teki kahden Spurs-kautensa aikana hurjat 46 maalia. Midon mukaan bulgarialaisen alkutaival seurassa ei kuitenkaan ollut ruusuinen.

Kolmen heikon pelin jälkeen seurassa edelisen vuoden AS Romasta lainalla pelannut Mido pyydettiin takaisin Lontooseen.

Egyptiläisen oli tarkoitus paikata Martin Jolin valmentamassa ryhmässä heikosti pelannut Berbatovia

– Berba oli ensimmäiset kolme peliä kentän huonoin pelaaja. Se oli uskomatonta, Mido kertoi Alan Brazilin Sports Breakfast -ohjelmassa.

– Martin Jol soitti minulle kolmen pelin jälkeen ja sanoi: ”Mido tein suuren virheen. Palaa Tottenhamiin. Teen mitä ikinä tahdot. Kaveri jonka ostin, ei ole ollut odotusten mukainen. Tarvitsen sinut takaisin.”

– Palasin sitten ja pelasimme kaksi päivää myöhemmin vieraspelin Manchester Unitedia vastaan. Martin laittoi Berban penkille. Hän tarvitsi aikaa, mutta Martin sanoi, ettei hän tulisi koskaan pärjämään Englannissa.

– Mutta kun minä palasin, hän alkoi pelata kuin Johan Cruijff! Hän oli uskomaton ja aivan eri pelaaja. Yritin tehdä parhaani ja murtautua joukkueeseen, mutta se ei ollut helppoa, koska hän oli niin mahtava.

– Hänen kosketuksensa palloon ja viimeistelytaitonsa olivat kuin toiselta planeetalta.

Berbatov voitti Unitedissa pelatessaan kahdesti Valioliigan. Bulgarialainen muistetaan myös omalaatuisista tavoistaan, jotka myös Mido ehti tuntea.

– Hänellä oli tapana tulla harjoituksiin omat haarukka ja veitsi mukanaan. Hän otti ne sitten taskustaan ja alkoi syömään. Me vain pohdimme: ”Mitä on tekeillä?”

– Hän on myös valokuvaaja ja käy luonnossa kuvaamassa. Hän on hieman omituinen.

Lähde: Talksport