Sol Campbell haki valmennuspestejä kuusi vuotta ennen kun Kakkosliigan hännänhuippu Macclesfield Town tarjosi hänelle mahdollisuuden.

Entinen Tottenhamin ja Arsenalin toppari saa varautua Moss Rosella valtavaan haasteeseen. Pienillä voimavaroilla sinnittelevä seura ei pystynyt tarjoamaan Campbellille, 44, edes keksiä työhaastattelussa.

– Elämässä pitää tarttua haasteisiin. Tunsin, että nyt on oikea aika.

– Tämä on intohimoni. Valmentaminen on pelaamisen jälkeen parasta jalkapallossa. En halua televisioasiantuntijaksi.

Campbell haki ”12-15 pestiin”. Hän kritisoi aiemmin seurojen rekrytointiprosesseja ja koki, että hänet sivuutettiin ainakin osittain ihonvärin vuoksi.

– Olen matkustanut kymmenen tuntia haastatteluun ja lentänyt paljon maileja. Minun pitäisi olla British Airwaysin lähettiläs, Campbell kertoi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan.

Häneltä kysyttiin, ottiko Macclesfield riskin, kun palkkasi kokemattoman kaverin penkin päähän. Campbell on työskennellyt aiemmin Trinidadin ja Tobagon maajoukkueen valmennustiimissä.

– Fanit varmasti ajattelevat, mitä entinen maajoukkuepelaaja, joka on ollut yksi maailman parhaista, tekee täällä. Tässä on kiva molemminpuolinen tasapaino, Campbell muotoili.