CIES Football Observatory on julkaissut tutkimustuloksiaan eri huippuliigojen syyskausien parhaista suorittajista.

Valioliigan osalta CIES:n oman algoritmin pohjalta rakennettuun unelmakentälliseen mahtuu vain yksi pelaaja kärkijoukkueiden, Liverpoolin ja Manchester Cityn ulkopuolelta.

Oikean laitahyökkääjän paikalle on ehkä hieman yllättäenkin merkitty Chelsean Pedro.

CIES Football Obs

@CIES_Football
Best XI in the @premierleague so far this season (at least 720’ domestic league minutes) according to @CIES_Football performance algorithm, methodology available here football-observatory.com/IMG/pdf/note02… #ManCity #LFC #ChelseaFC

CIES: n systeemi laskee pelaajien suorituksia, kuten pallonriistoja ja onnistuneita syöttöjä ja laukauksia, ja tekee näiden perusteella oman rankinginsa. Tarkemmin tutkimuksessa huomioitaviin seikkoihin ja perusteisiin pääsee tutustumaan täällä.