Brighton sai kello 19.15 Suomen aikaa alkaneessa ottelussa vieraakseen Arsenalin. Ottelun alkupuoli vaikutti lupaavalta, ainakin vieraiden näkökulmasta.

Vieraat siirtyvät johtoon seitsemännellä minuutilla. Osuman sai nimiinsä jo 13. kerran tällä kaudella Valioliigassa osunut Pierre-Emerick Aubameyang. Suurin kunnia maalista kuuluu silti Alexandre Lacazettelle, jonka hämmästyttävä taistelu puolustuksen keskellä päättyi Albion-pelaajan osumaan palloon – joka päätyi gabonilaistykille täysin vapaaseen paikkaan.

@Squawka
Pierre-Emerick Aubameyang and Alexandre Lacazette have combined for six goals since Aubameyang's Premier League debut in February 2018.

No duo have linked up for more goals in that timeframe. 🙇‍♂️

24. minuutilla Glenn Murray sai pallon Arsenalin verkkoon, mutta osuma hylättiin. Peliväline potkittiin ennen maalia irti Gunners-vahti Bernd Lenon käsistä.

Puolen tunnin täyttyessä Lucas Torreira syötti Aubameyangin puolittain läpi, maalintekotilanteeseen. Mat Ryan Brightonin maalilla venyi alakulmaa kohti painuneen sijoituksen tielle.

Arsenalin hallittua ottelua melko vaivattomasti, tuli Brighton tasoihin vieraitten kulman jälkeen. Stephan Lichtsteiner puski pitkän avauspallon edelleen isäntien hyökkäykselle, josta lopulta Jürgen Locadia sai sijoittaa pallon ohi Lenon. Kyseessä kesällä PSV Eindhovenista siirtyneen hyökkääjän ensimmäinen valioliigaosuma.

Avausjakson viimeiseksi tilanteeksi jäi Martin Montoyan heikko pallokosketus, jonka seurauksena espanjalainen liukui varoituksen arvoisesti Mattéo Guendouzin jaloille.

Emeryn paletti hajosi täysin

Unai Emery yritti reagoida joukkueensa sekaisin menneeseen peliin vaihdoilla, jotka eivät olleet täysin odotetun kaltaisia. Mesut Özil jätti kentän jo tauolla, tilalle Alex Iwobi. Tunnin kohdalla Aaron Ramsey tuli kentälle Alexandre Lacazetten tilalle. Viimeisessä vaihdossa taas kentältä pois kapteeni Laurent Koscielny, sisään Ainsley Maitland-Niles.

Viimeiselle kympille siirryttäessä Brighton oli joukkueista lähempänä maalintekoa. Locadia pääsi yrittämään läheltä, veto vain hieman ohi takatolpan. Arsenalin peli oli katastrofaalisen sekavaa, eivätkä vaihdot ainakaan tuntuneet selkiyttäneen sitä.

Isäntien Chris Hughton otti joukkueensa maalin tehneen Locadian vaihtoon viittä minuuttia ennen täyttä aikaa, tilalle Antony Knockaert.

Arsenal tuli Amex Stadiumille varmasti hakemaan täyttä pottia, mutta toisen jakson perusteella joukkueista pettyneempi pistejakoon on Brighton, niin paljon enemmän logiikkaa Albionin pelissä oli.

Lopputulos 1-1 toi Emerylle ainoastaan yhden voiton; hänen uhkapelinsä pitää koko 90-minuuttisen ajan kentällä neljän varoituksen rasittamaa kaksikkoa Torreira-Guendouzi ei kostautunut. Kumpikaan keskikenttämies ei hankkinut viidennen keltaisen kortin tuomaa pelikieltoa lauantain Liverpool-kohtaamiseen.