Valioliigan vuodenvaihteen härkäviikot huipentuvat torstai-iltana huippuotteluun Manchester Cityn ja Liverpoolin välillä. Ottelun panokset mestaruustaistelun kannalta ovat äärimmäisen suuret, mistä kertoo myös poikkeuksellinen arki-illan studio Viasatilla ja Viaplayssa.

Normaalisti Viasatilla ja Viaplayssa nähdään Valioliiga-studio noin kerran viikossa, yleensä lauantain tai sunnuntain peleissä. Kun hallitsevan mestarin Manchester Cityn kone alkoi yllättäen yskiä joulukuussa ja Liverpool nousi sarjan kärkeen ja venytti eron kolmantena olevaan Cityyn jo seitsemään pisteeseen, Viasatilla reagoitiin nopeasti kutkuttavaan tilanteeseen.

– Kun ottelun panokset alkoivat selkiytyä ja kävi ilmi, että tässä voidaan ratkaista jopa jo mestaruus, niin laitettiin pyörät pyörimään ja tehtiin kaikkemme, että saatiin poikkeuksellisesti viikkomatsiin järjestettyä extrastudio. Nyt huippuottelu saa arvoisensa kohtelun, Viasatin jalkapallotuottaja Antti Salo kertoo.

Liverpoolin fanit ovat saaneet odottaa Englannin mestaruutta pitkään, sillä viimeksi Pool juhli kotimaan mestaruutta kauden 1989-90 päätteeksi. Varsinaiset mestaruusjuhlat saavat luonnollisesti vielä odottaa, mutta torstain ottelu saattaa käytännössä muodostua koko kauden ratkaisevaksi otteluksi.

– Niin kuin vanhan sanonta kuuluu: Valioliigan mestaruutta voi harvemmin voittaa vuodenvaihteen aikana, mutta sen voi kyllä onnistua sössimään tässä vuodenvaihteen aikana. Cityllä on nyt vähän se tilanne, kun he hävisivät joulukuussa matseja ja menettivät hankkimansa etumatkan. Jos City nyt häviää tämän ottelun kotikentällään, niin sieltä on aika vaikea 10 pinnan takaa nousta enää ohi, Antti Salo muistuttaa.

Manchester Cityn ja Liverpoolin välinen ottelu potkaistaan käyntiin torstaina 3.1. kello 22.00. Panu Markkasen juontama studiolähetys, jossa asiantuntijoina toimivat Pasi Rautiainen ja Mika Kottila, käynnistyy Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa klo 21.30.

– Studiossa keskitytään tähän matsiin ja näihin kahteen jengiin. Käydään läpi, miten tähän tilanteeseen on tultu ja alustetaan mahdollisesti koko Valioliigan ratkaisevaa kamppailua, Antti Salo ennakoi.