Englannin cupin kolmas kierros pelataan viikonloppuna. Viasat näyttää cupin kolmannen kierroksen kaikki kamppailut.

Tranmere Rovers-Tottenham

Tranmere nousi keväällä Kakkosliigaan. Seuran manageri Micky Mellon piti mahtavana sitä, että Tottenham saapuu Merseysidelle.

– Olemme pelanneet viisi peliä 14 päivässä. Tämä on kovaa, mutta nyt meillä on putken päähän massiivinen ottelu ja se on Tottenham.

– On hienoa, että meillä on ryhmä vielä viime kaudella viidennellä portaalla pelanneita pelaajia. Tätä jalkapallon pitäisi juuri olla.

Prenton Parkille mahtuu 16 567 katsojaa. Tranmere on päässyt cupin puolivälieriin 2000, 2001 ja 2004. Joukkueet kohtasivat 2002 cupin viidennellä kierroksella. Tottneham voitti tuolloin 4–0.

Tranmere on nyt nosteessa. Seuran omistaja Mark Palios on onnistunut kehittämään taloutta. Tranmere kamppailee vaikeuksien jälkeen noususta Ykkösliigaan. Rovers on tärkeä asia työttömyyden ja köyhyyden kanssa painivalla alueella. Tranmere tiedotti torstaina, että perjantaiseen otteluun on vielä ”vähän lippuja jäljellä”.

Manchester United-Reading

Unitedin tilapäinen manageri Ole Gunnar Solskjaer on saanut pestilleen lentävän lähdön. Mestaruussarjassa rämpivä Reading saapuu lauantaina Old Traffordille.

Kaikki viittaa lauantaina kotivoittoon. Reading on voittanut Punaiset paholaiset Englannin cupin peleissä edellisen kerran tammikuussa 1927.

Ottelu on suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen, sillä vieraiden maalivahti Anssi Jaakkola, 31, saattaa torjua Old Traffordilla. Jaakkola on pitänyt paikkansa sen jälkeen kun manageri José Gomes otti komennon joulukuun loppupuolella.

Woking-Watford

Vajaat 5700 katsojaa vetävä The Laithwaite Community Stadium on loppuunmyyty, kun Englannin kuudennen portaan sarjakakkoset haastavat Valioliigan Herhiläiset.

Isäntien manageri Alan Dowson ei vannonut cupin alla cupin romantiikan nimiin. Hän ennusti, että Watford voittaa ”krikettiluvuin”, jos peluuttaa parhaita pelaajiaan.

– Pannaan nyt kortit pöytään. Ihmiset sanovat, että voimme tehdä shokin, mutta emme voi. Se on aivan naurettavaa.

– Ottelupäivänä uskomme, että voimme voittaa, koska meidän pitää tehdä niin. Realistisesti emme voi voittaa.

– Ihmiset sanovat, että meidän pitää olla varmasti aivan innoissaan, mutta en ole ajatellut koko asiaa. Sinun pitää antaa haastatteluja ja sinun iso pääsi päätyy sanomalehtiin, mutta minua huolestuttaa enemmän Welling-ottelu keskiviikkona.

Seuran johtoporras ajattelee asian varmasti toisin. Kaakkoisenglantilainen Woking on tehnyt jo jo yli 500 000 puntaa cupin saavutuksillaan.

Perjantai:

21:45
Tranmere Rovers-Tottenham Hotspur

Lauantai:

14:30
AFC Bournemouth-Brighton & Hove Albion
Burnley-Barnsley
Manchester United-Reading
Sheffield Wednesday-Luton Town
Shrewsbury Town-Stoke City
West Bromwich Albion-Wigan Athletic
West Ham United-Birmingham City

17:00
Accrington Stanley-Ipswich Town
Aston Villa-Swansea City
Bolton Wanderers-Walsall
Brentford-Oxford United
Chelsea-Nottingham Forest
Derby County-Southampton
Everton-Lincoln City
Fleetwood Town-AFC Wimbledon
Gillingham-Cardiff City
Middlesbrough-Peterborough United

19:30
Blackpool-Arsenal
Bristol City-Huddersfield Town
Crystal Palace-Grimsby Town
Newcastle United-Blackburn Rovers
Norwich City-Portsmouth

Sunnuntai:

16:00
Fulham-Oldham Athletic
Manchester City-Rotherham United
Millwall-Hull City
Preston North End-Doncaster Rovers
Queens Park Rangers-Leeds United
Sheffield United-Barnet
Woking-Watford

18:30
Newport County-Leicester City

Maanantai:

21:45
Wolverhampton Wanderers-Liverpool