Tottenham lunasti jo paikkansa FA Cupin neljännellä kierroksella, kun se murskasi perjantain vierasottelussaan Kakkosliigan Tranmeren peräti 7–0.

Fernando Llorente iski lontoolaisille hattutempun ja Serge Aurier kaksi osumaa. Son Heung-min ja vaihtomies Harry Kane tekivät maalin mieheen.

Spurs on Englannin liigajoukkueiden tämän hetken rankingissa peräti 74 pykälää Tranmeren yläpuolella ja lähti valtavan suurena ennakkosuosikkina kolmannen kierroksen kohtaamiseen.

Isännät pyristelivät mukana avausjakson lopulle asti, kunnes Aurier päätti yrittää onneaan kaukaa. Laukaus oli loistava, pallo näytti ottavan pienen kimmokkeen matkalla ylänurkkaan.

Llorente kasvatti johtoa jälkimmäisen puoliajan alussa, kun hän pääsi siirtämään pallon helposti verkkoon Sonin esityöstä.

Pian sen jälkeen oli taas Aurierin vuoro. Tämä sai pallon Sonilta ja yllätti maalivahti Scott Daviesin jo toistamiseen.

Heti perään tuli Spursin neljäs osuma, josta vastasi huippuottelun pelannut Son. Mies eteni puolikentästä vastustamattomasti maalintekoon.

Llorente iski ennen vaihtoon tuloa kaksi nopeata osumaa, joista ensimmäisen pohjusti Oliver Skipp ja toisen Lucas Moura.

Kentälle loppuminuuteiksi vaihdettu Kane liittyi maalitalkoisiin 82. minuutilla. Hän sai läpisyötön Dele Allilta ja viimeisteli totutun varmasti kauden 19. maalinsa.

Tällä kertaa Tottenhamin ei tarvinnut heittää kentälle kaikkia syömähampaitaan, mutta vastus kovenee pian huomattavasti, kun joukkue kohtaa Chelsean ja Manchester Unitedin.

7 - This was Tottenham’s biggest margin of victory in a competitive match since they beat Wigan Athletic 9-1 in the Premier League in November 2009, and their biggest in the #FACup since they beat Crewe 13-2 in a fourth round replay in February 1960. Demolition.