Maailman vanhimmassa cup-kilpailussa FA Cupissa oli sunnuntaina tarjolla kahdeksan jatkopaikkaa 32 parhaan joukkoon neljännelle varsinaiselle cup-kierrokselle. Ottelu Newport-Leicester alkaa vasta kello 18.30 Suomen aikaa, mutta muut joukkueet päästettiin irti jo neljältä.

Valioliigan suurista tositoimissa oli puolustava liigamestari ja vastikään Liverpoolille sarjakauden ensimmäisen tappion aiheuttanut Manchester City, joka sai vieraakseen Etihad Stadiumille Rotherhamin. Pep Guardiola juoksutti kentälle hämmästyttävän nimekkään avauskokoonpanoon, jossa nähtiin muun muassa Ederson, John Stones, Kyle Walker, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling ja Riyad Mahrez.

Joukkue siis oli väkivahva ja tulos sen mukainen. City latoi avausjaksolla pallon kolme kertaa Rotherhamin reppuun, ja toisella vielä neljä kertaa lisää, edeten siis jatkoon suvereenein 7-0 -numeroin. Yksikään pelaaja ei tehnyt pelissä kahta maalia, joten onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Ilkay Gündogan juhli kuitenkin tilastoissa alustettuaan neljä osumaa.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Manchester City have scored seven goals in an #FACup match for the first time since they beat Reading 7-0 in January 1968. Thumping.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - İlkay Gündoğan is the first Premier League player to assist four goals in a single game since Santi Cazorla for Arsenal against Wigan in May 2013. Silky. #FACup

Suomalaisittain mielenkiintoa riitti ottelussa Queen’s Park Rangers-Leeds, sillä vieraiden avauskokoonpanossa tilaisuutensa sai pienen tauon jälkeen 20-vuotias keskuspuolustaja Aapo Halme. Halme myös käytti näyttöpaikkansa hyvin, sillä hän viimeisteli avausjaksolla ensimmäisen maalinsa Leedsin edustusjoukkueessa tasoittaen tilanteeksi 1-1. Halme siirsi maalin edustalta maalivahdin torjunnasta kimmonneen paluupallon verkkoon.

Leeds United

@LUFC
23' GGGGOOOAAAALLLL!!! Aapo Halme equalises for Leeds! Lewis Baker's strike is spilled by Matt Ingram and Halme couldn't miss with the rebound

1-1 | #LEEQPR

Suomalaispuolustaja otettiin kuitenkin avausjakson jälkeen vaihtoon. Kenties Halmeen saamalla varoituksella oli osuutta asiaan, mene ja tiedä. Toisella puoliajalla QPR teki kulmapotkusta 2-1 -voittomaalin, ja Leedsin taival FA Cupissa katkesi siihen. Halme viimeisteli siis Leedsin koko kauden ainoan maalin FA Cupissa.

Valioliigaseuroista tulessa olivat myös Watford ja Fulham. Watford eteni jatkoon haettuaan 2-0 -vierasvoiton kuudennen sarjatason Wokingin kotiareenalta, mutta Fulham koki sokin. Mökkiläiset taipuivat kotikentällään Kakkosliigan Oldhamille 1-2, vaikka johtivat peliä vielä varttitunti ennen päätöstä. Vaihdosta sisään tullut Fulhamin maalitykki Aleksandar Mitrovic epäonnistui rankkarissa 1-1 -tilanteessa.

Sheffield Unitedin vieraissa kukistanut Barnet on 32 parhaan joukossa ainoa seura, joka pelaa Englannin viidennellä sarjatasolla. Alemmista sarjoista ponnistavat joukkueet ovat niin ikään leikistä jo pudonneet.

OptaJoe

@OptaJoe
1911 - Sheffield United have lost a home match in the FA Cup to non-league opposition for the first time since Darlington beat them 1-0 in January 1911. Magic. #FACup

Sunnuntain tulokset (ennen iltaottelua):

Fulham-Oldham 1-2
Manchester City-Rotherham 7-0
Millwall-Hull 2-1
Preston-Doncaster 1-3
QPR-Leeds 2-1
Sheffield United-Barnet 0-1
Woking-Watford 0-2

FA Cupin neljännen kierroksen otteluparit arvotaan maanantaisen kierroksen päätösottelun Wolves-Liverpool jälkeen. Uusintaottelut pelataan 15.-16. tammikuuta ja neljäs ottelukierros tammikuun lopulla 26.1. alkaen.