73-vuotias Martin Tyler kuuluu epäilemättä Englannin tunnetuimpiin selostajiin ja jalkapalloääniin. Tyler on selostanut jalkapallo-otteluita jo vuodesta 1974 lähtien, ja jo vuonna 1978 hän osallistui televisiotyössä ensimmäisiin MM-kisoihinsa.

Valioliigaselostajana Tyler aloitti luonnollisesti jo sarjan perustamisvuonna 1992. Valioliigan täyttäessä kymmenen vuotta hänet valittiin Englannissa ”vuosikymmenen valioliigaselostajaksi”.

Tylerin suosikkijoukkue ei kuitenkaan ole yksikään Valioliigan suurista tai edes keskisuurista, vaan piskuinen, Englannin kuudennella sarjatasolla pelaava Woking FC. Sen valmentajaksi Tyler ”ajautui” viime toukokuussa, kun hän liittyi pitkäaikaisen työtoverinsa Alan Dowsonin valmennustiimiin – vapaaehtoispohjalta.

Tyler oli avustanut Dowsonia jo lukuisissa aiemmissa alasarjapesteissä, mutta erityisen mieluisa oli työpaikka oman suosikkijoukkueen leivissä. Varsinaisen tähtihetkensä Tyler sai kokea sunnuntaina, kun Woking isännöi valioliigaseura Watfordia FA Cupissa. Nyt hän oli saanut virallisen ylennyksen Wokingin apulaisvalmentajaksi.

SPORF

@Sporf
🎤 @SkySports commentator Martin Tyler has supported @WokingFC since he was eight years old.

📅 Today, he takes charge as assistant manager for the clubs @EmiratesFACup third round tie against @WatfordFC.

🙏 A fantastic story.

Woking antoi Watfordille sinnikkään vastuksen, mutta sai lopulta taipua maalein 0-2. Joka tapauksessa numerot olivat viisi sarjatasoa alempana pelaavalle pikkuseuralle kunniakkaat.

Martin Tylerin rooli joukkueen taustalla on ymmärrettävästi puhuttanut monia jalkapallonystäviä, ja moni ottelua seurannut totesikin odotelleensa, että mies antaisi ohjeita erotuomarille, selostaisi ottelua pelin tuoksinassa tai alkaisi ottelun jälkeen haastatella itse itseään.

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
Legendary commentator Martin Tyler has been a @wokingfc fan since the age of eight. Today he’s on the bench as assistant manager in their @EmiratesFACup Third Round tie against @WatfordFC! 👏

Adam Hurrey

@FootballCliches
Can't imagine for a second he's got it in him, but would love to see Martin Tyler berating a fourth official today, or get sent to the stands for telling Javi Gracia to "shut his noise"