Leicester koki FA Cup -sunnuntain päätteeksi järkytyksen, kun sen taival katkesi jo kolmannella kierroksella kolme sarjaporrasta alempana pelaavan Newportin vieraana. Vastaavaa tappiota Leicester ei ollut kokenut cupissa lähes viiteen vuosikymmeneen.

Squawka

@Squawka
Leicester have been beaten by a fourth-tier side or lower in the FA Cup for the first time since 1979-80.

Newport knock out the Foxes. 🏆

Newport siirtyi johtoon jo 10. peliminuutilla, kun jamaikalainen Jamille Matt puski pallon maaliin Leicester-puolustuksen keskeltä Robbie Wilmottin hyvästä keskityksestä. Avausjakson ja pelin kuva oli kuitenkin selvä: Leicester vei peliä ja loi paikkoja, mutta maaliin se ei palloa saanut.

Vierasjoukkue Leicesterin tasoitus tuli 82. peliminuutilla. Newportin puolustus ei saanut irtopalloa kunnolla siivottua, ja Rachid Ghezzal tykitti pallon voimalla ylänurkkaan.

Kotijoukkueen toivo cup-yllätyksestä koki kolauksen, mutta kuitenkin vain hetkellisesti. Vain pari minuuttia Kettujen tasoituksen jälkeen kokenut Marc Albrighton pani rangaistusalueella kyynärpäänsä keskityksen tielle, ja pallo vietiin oikeutetusti pilkulle. Leicester-vahti Danny Ward ei onnistunut torjumaan rankkaria, ja Padraig Amond sai tuulettaa johtomaalia.

Squawka

@Squawka
Padraig Amond has scored in every round of the FA Cup this season:

First round: ⚽ vs. Met Police
Second round: ⚽ vs. Wrexham
Third round: ⚽ vs. Leicester

Tilastot osoittautuivat jälleen kerran ottelussa sinänsä merkityksettömiksi. Leicesterillä oli pelissä 24 maalintekoyritystä Newportin yhdeksää vastaan, mutta maalit ratkaisevat, ja niinpä Newportin cup-sensaatio oli valmis. Altavastaaja taisteli läpi ottelun urhoollisesti, ja sai raadannastaan ansaitun palkinnon.

Leicesteristä tuli Bournemouthin, Cardiffin, Huddersfieldin ja Fulhamin seuraksi viides valioliigajoukkue, joka putosi cupista jo ensimmäisellä mahdollisella esteellä eikä jatka matkaansa 32 parhaan joukkoon. Huomenna joukkoon liittyy vielä kuudes valioliigaseura, sillä vastakkain asettuvat cup-kierroksen päätösottelussa (uusintaotteluja lukuun ottamatta) pääsarjan Wolves ja Liverpool.

Mikko Aaltonen 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

@Symbaaliapina
Newport - Leicester oli oiva esimerkki siitä, mistä Suomessa tällä hetkellä jäädään paitsi. Vastaavat tarinat ovat käytännössä mahdottomia. #FACupFI #SuomenCup