Valioliigan hallitseva mestari Manchester City on todella tyly vastustaja alasarjajoukkueille Englannin cup-kilpailuissa.

Viikonloppuna Pep Guardiolan miehistö nuiji Rotherhamin FA Cupin kolmannella kierroksella 7–0, ja keskiviikkoiltana joukkue murskasi Burton Albionin 9–0 Liigacupin välierien ensimmäisessä osaottelussa.

Suurin sankari oli peräti neljä maalia iskenyt Gabriel Jesus. Verkkoa heiluttivat myös Kevin De Bruyne, Oleksandr Zintšenko, Phil Foden, Kyle Walker ja Riyad Mahrez.

7 - Manchester City are the first English league side to score at least seven goals in consecutive games in all competitions since Don Revie's Leeds United back in October 1967. Heaven. #CarabaoCup

Ykkösliigassa pelaava Burton Albion esiintyy nyt ensimmäistä kertaa merkittävän cup-kilpailun välierävaiheessa. Se isännöi joukkueiden jälkimmäistä kohtaamista keskiviikkona 23. tammikuuta.

De Bruyne nikkasi Cityn johtoon jo viidennellä peliminuutilla David Silvan keskityksestä. Kyseessä oli miehen ensimmäinen puskumaali seuran väreissä virallisissa otteluissa.

Kevin De Bruyne has scored a headed goal for Man City in a competitive game for the first time.

He nods City in front after just 5 minutes. ⏱

Jesus jatkoi irtopallon sisään puolen tunnin pelin jälkeen, kun İlkay Gündoğan ja Leroy Sané olivat pelanneet hyvin yhteen. Sama mies oli asialla neljä minuuttia myöhemmin – tällä kertaa Gündoğanin ja Silvan esityöstä.

Maalijuhlat saivat jatkoa 37. minuutilla. Zintšenko yllätti maalivahti Bradley Collinsin kaukaa, ja City pääsi tauolle neljän maalin johtoasemassa.

Silva ja Mahrez alustivat 57. minuutilla Jesusin kolmannen osuman. Tällä oli lopulta helppo työ jatkaa pallo sisään.

2 - Gabriel Jesus has now scored two hat-tricks at the Etihad Stadium - only Carlos Tevez (4) and Sergio Aguero (10) have netted more home trebles for Manchester City since their move away from Maine Road. Comforts. #CarabaoCup

Vaihtopelaaja Foden onnistui maalinteossa ”räkämaalilla” 62. minuutilla, oltuaan vain minuutteja kentällä. Seuraava osuma merkittiin jälleen Jesusille, kun tämä jatkoi Sanén keskittämän pallon maaliin.

Maalipaikan haistanut ja rangaistusalueelle noussut Walker sijoitti pallon verkkoon 70. minuutilla. Se ei kuitenkaan jäänyt viimeiseksi maaliksi, sillä Mahrez onnistui vielä laukauksestaan 83. minuutilla.

Otteluparin voittaja kohtaa loppuottelussa joko Tottenhamin tai Chelsean. Spurs vei välierien avauskohtaamisen nimiinsä loppuluvuin 1–0.