Huippulupaavien brittinuorukaisten Jadon Sanchon ja Reiss Nelsonin läpilyönnnit aikuisten tasolle Saksan Bundesliigassa ovat saamassa yhä useamman ja useamman valioliigaseurojen talentin pohtimaan samaa askelta. Nyt Englantiin saattaa olla suuntaamassa Manchester Cityn 18-vuotias Rabbi Matondo.

Sport Bildin mukaan Matondoa jahtaa ennen muuta Borussia Mönchengladbach, joka varautuisi laitahyökkääjän hankinnalla joukkueen tähtipelaajan Thorgan Hazardin todennäköiseen lähtöön tulevana kesänä. Mönchengladbachin uskotaan pulittavan Walesin A-maajoukkueessa marraskuussa debytoineesta Matondosta vähintään kymmenen miljoonan euron siirtosumman.

Matondolla on Manchester Cityn kanssa vuoteen 2020 ulottuva sopimus, mutta peliaikaa edustusjoukkueessa ei ole herunut. Reservijoukkueiden liigassa Matondo on sen sijaan tehnyt kelpo tehot: kuusi maalia ja neljä maalisyöttöä 11 ottelussa.

Mönchengladbach ei ole kuitenkaan ainoa saksalaisseura, joka on iskenyt silmänsä Liverpoolissa syntyneeseen Matondoon. Myös Bayern Münchenin, Borussia Dortmundin, RB Leipzigin ja Hoffenheimin kerrotaan tarkkailevan nuorukaista.

Lähde: Sport 1