Newcastlen laituri Christian Atsu sanoo suoraan, miltä häviäminen tuntuu. Joukkueen peli on hieman piristynyt viime viikkoina, mutta 27-vuotiaan Atsun mielestä fanit ansaitsevat parempaa.

Newcastle keikkuu Valioliigassa putoamisviivan tuntumassa. Ghanalainen myöntää, että hiljattain tulleilla katkerilla tappioilla on ollut iso vaikutus tunnelmaan pukuhuoneessa.

– Nämä pelaajat välittävät niin paljon tästä joukkueesta. Kun häviämme pelejä, teillä ei todellakaan ole hajua siitä, miltä pukuhuone näyttää. Ette tiedä, miltä meistä tuntuu mennessämme kotiin – aivan kuin koko viikko olisi kurja, kertoo Atsu.

– Ei tiedä, miten sen saisi pois mielestä ja miten saisi tuntemaan olonsa paremmaksi. Haluamme vain kokea uuden pelin, jotta voimme tehdä parhaamme ja voittaa seuraavan pelin.

– Tätä teemme elääksemme, ja meidän on yritettävä olla parempia ja voittaa useammin. Kaikki välittävät tästä joukkueesta, ja meidän pitää yksinkertaisesti tehdä kovemmin töitä. Silloin saavutamme sen, mitä haluamme saavuttaa.

Newcastlen fanaattisista ja lojaaleista kannattajista Atsulla on ainoastaan positiivista sanottavaa.

– Fantastiset fanimme tukevat aina joukkuetta, ja haluamme taistella fanien puolesta joka kerta pelatessamme St James’ Parkilla. Saamme 52 000 ihmistä joka viikko – he ansaitsevat enemmän.

Lähde: Shields Gazette