Manchester Unitedin ex-toppari Jaap Stam on avautunut Sky Sportsin podcastissa hetkestä, jolloin hän sai tietää lähtevänsä seurasta.

Hollantilainen Stam lukeutui Unitedin runkopelaajiin 1998–2001, mutta silloinen manageri Sir Alex Ferguson päätti hankkiutua eroon hänestä. Romuluinen pelaaja myytiin Lazioon.

– Se (keskustelu) ei ollut pitkä, ehkä kymmenen minuuttia. Aivan kuten ensimmäisestä tapaamisesta viimeiseen, minulla ei ollut paljon sanottavaa. Tietysti statukseni ja persoonani oli erilainen, ja hänkin tiesi sen, Stam kertaa.

– Kiehuin tietysti raivosta, mutta siinä se.

Ferguson ei katsonut hyvällä väitteitä, joita Stam esitti kirjassaan. Hollantilainen ei kuitenkaan usko, että se oli tärkein syy hänen lähtöönsä.

– Kuulin, ettei hän ollut kovin tyytyväinen kaikesta. Puhuin hänelle, ja meillä oli lyhyt keskustelu. Totta puhuen ei paras mahdollinen. Menin takaisin autooni ja lähdin kotiin. Agenttini soitti minulle ja sanoi ”Jaap, missä olet?”

– Sanoin olevani autossani. Olin juuri ollut tapaamisessa, mutta lähdin kotiin. Hän sanoi ”He soittavat sinulle takaisin, koska he ovat myyneet sinut”.

– Luulin hänen vitsailevan. Katkaisin puhelun, ja sitten Sir Alex soitti minulle ja kysyi missä olin. Sanoin olevani autossa puolimatkassa Carringtonista kotiini. Hän sanoi ”Odota minua, tulen sinne”.

Stamin mukaan Ferguson ilmestyi paikalle ja kertoi seuran saaneen tarjouksen ja hyväksyneen sen. Samalla manageri ilmoitti peluuttavansa muita pelaajia.

– Sillä hetkellä he käyttivät sitä (kirjaa tekosyynä). Oli vaikeata sanoa ihan puskista ”Ok, myymme Jaapin” ilman mitään syytä. Oli aika sopivaa, että kirja oli olemassa sillä hetkellä. Mielestäni on parempi sanoa asiat suoraan.

Lähde: FourFourTwo