Newport Countyn tuhkimotarina FA Cupissa sai tiistai-iltana jatkoa, kun Kakkosliigan pikkuseura pudotti Middlesbrough’n ja eteni viidennelle kierrokselle Manchester Cityn vastustajaksi.

Robbie Willmott ja Padraig Amond tekivät kotijoukkueelle maalin mieheen 2–0-voittopelissä. Newport oli jo aiemmin yllättänyt Leicesterin.

Newport nähdään cupin viidennellä kierroksella vasta toisen kerran – viimeksi se selviytyi yhtä pitkälle vuonna 1949. Fanit mylvivät päätösvihellyksen jälkeen ”Manchester City, olemme tulossa”.

Boro on englantilaisessa jalkapallossa tällä hetkellä peräti 56 pykälää Newportin yläpuolella, mutta se ei kentällä näkynyt. Newportin managerin Michael Flynnin mukaan lopputulos oli täysin ansaittu.

– Olimme tänä iltana aivan loistavia. Meidän olisi pitänyt saada rangaistuspotku ja meidän olisi pitänyt tehdä lisäksi enemmän kuin kaksi maalia, hän tuumi.

Boron luotsi Tony Pulis jakoi rehdisti kunniaa vastustajan leiriin. Hänen mukaansa vieraat eivät saaneet peliin tarvittavaa tempoa.

– He olivat parempi joukkue, he juoksivat meidän ylitsemme. Se oli miehet vastaan pojat. Unohtakaa olosuhteet. On pystyttävä samaan kuin vastustaja, ja se on todellinen pettymys, kommentoi Pulis.

– Antakaa heille kredittiä. He olivat tänä iltana fantastisia ja ansaitsivat voittonsa.

Lähde: BBC