Manchester Cityn manageri Pep Guardiola uskoo, että hänen joukkuettaan odottaa lauantaina vaikea ottelu, kun FA Cupin viidennellä kierroksella vastaan asettuu Kakkosliigan Newport County.

Eteläisestä Walesista ponnistava Newport on tiputtanut tällä kaudella FA Cupista jo Leicesterin ja Mestaruussarjan Middlesbrough’n. Viime kaudella Newport pakotti Tottenhamin uusintaotteluun.

Lauantaina ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä. Newport ei ole ikinä selvinnyt FA Cupissa viidettä kierrosta pidemmälle. Valioliigan hallitseva mestari City on voittanut FA Cupin viisi kertaa. Englannin sarjapyramidissa Newport on 83 sijaa Cityä perässä.

Guardiola ei anna moisten tilastojen vaikuttaa Cityn valmistautumiseen.

– He (Newport) ovat pidempiä ja vahvempia kuin me. Joillain osa-alueilla he tulevat olemaan meitä parempia, kommentoi Guardiola BBC:n mukaan.

– He ovat pärjänneet uskomattoman hyvin tässä kilpailussa. He tekevät oman työnsä todella hyvin. Olemme katsoneet monia pelejä nähdäksemme, mitä he tekevät.

Viime kaudella City tippui FA Cupista viidennellä kierroksella. Tuolloin kolmannella sarjaportaalla, Ykkösliigassa, pelannut Wigan päihitti manchesterilaiset kotonaan lukemin 1-0.

Guardiola ei halua toistaa samoja virheitä.

– Tässä on cup kyseessä. Me tiedämme, mitä tapahtui viime kaudella Wiganissa. Mitä vain voi tapahtua. Me tulemme ottamaan tämän todella vakavasti.

– Normaalisti pelaamme Valioliigan otteluja ja pelaajamme tietävät jo, mitä vastustajat tekevät.

– Heillä (Newportilla) on pelaajia, jotka ovat tehneet 14-15 maalia. He ovat uskomattomia erikoistilanteissa.