Arsenal kohtasi valkovenäläisen BATE Borisovin Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelin toisessa osaottelussa. Viime viikon kamppailussa BATE veti pelissä 1-0-voiton, minkä takia Arsenal oli torstaina pakkovoiton edessä.

Unai Emeryn joukkue teki työnsä erinomaisesti, kääntäen tappion vahvan suorituksen myötä jatkopaikaksi kilpailun seuraavalta kierrokselta. Oman maalin lisäksi Arsenal hyödynsi kaksi Granit Xhakan antamaa kulmapotkua, kun ottelu päättyi lopulta Tykkimiesten 3-0-voittoon.

Наш состав на #АрсеналБАТЭ🤘

Arsenal aloitti pelin railakkaasti. BATE otti pelissä syvän puolustusaseman heti alkuvihellyksestä lähtien, mutta Arsenal siirtyi ottelussa johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen.

Pierre-Emerick Aubameyang lähti kentän oikealla laidalla nopeaan juoksuun, keskittäen matalan pallon maalin edustalle. Yksikään Arsenal-pelaaja ei ehtinyt keskitykseen kiinni, mutta BATE-puolustaja Zakhar Volkov teki työn heidän puolestaan. Valkovenäläistoppari luki tilanteen väärin ja pallo ohjautui hänen polvesta omaan maaliin.

Arsenal oli lähellä mennä jo 2-0-johtoon hetkeä myöhemmin, mutta Alex Iwobin laukaus suuntautui hieman ohitse maalin.

BATE alkoi kuitenkin lämmetä noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Maksim Skavysh ampui ensin laukauksen sivuverkkoon, jonka jälkeen Stephan Lichtsteiner purki Stanislav Dragunin laukauksen maaliviivalta tiehensä.

Ottelu kuitenkin eteni täysin punapaitojen komennossa, kun matalalta puolustava BATE pyrki löytämään vierasosumansa nopeiden vastahyökkäysten avulla.

Aubameyangilla oli kaksi hyvää tilaisuutta tuplata kotijoukkueen johto puolen tunnin pelin kohdalla. Joukkueen maalitykki sai kertaalleen keskityksen kummaltakin laidalta, mutta epäonnistui ohittamaan Denis Scherbitskiä BATE:n maalilla.

Myös Mesut Özil kävi lähellä maalia taidokkaalla volleyllä, mutta vähälle peliajalle jäänyt pelintekijä ampui laukauksen hieman ylitse maalin.

Tykkimiehet kuitenkin menivät ottelussa 2-0-johtoon, kun Shkodran Mustafi puski Granit Xhakan kulmapotkun sisään viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Mustafi onkin tehnyt viimeisestä 11 seurajoukkuemaalistaan vain yhden muulla kuin päällään.

Loves a goal with the noggin.

Maali tarkoitti myös sitä, ettei ottelu voinut mennä enää jatkoajalle.

Arsenalin johti peliä yhteismaalein 2-1, kun taukovihellys toi ensimmäisen puoliajan päätökseen.

Toinenkin jakso alkoi hyvin vahvasti Arsenalin komennossa. Pelin tempoa nostanut BATE sai kuitenkin hyvän paikan tasoittaa yhteismaalit, mutta Petr Cech torjui Skavyshin laukauksen boksin sisältä.

Arsenalin maali pysyi puhtaana, mutta joukkue kärsi kovan takaiskun Laurent Koscielnyn loukkaantuessa. Ranskalaiskapteeni kärsi ilmeisesti vamman pohkeeseensa.

Koscielnyn tilalle tullut Sokratis Papastathopoulos teki kuitenkin nopean vaikutuksen astuessaan kentälle 56 peliminuutilla. Vain 226 sekuntia myöhemmin kreikkalaistoppari puski Xhakan kulmapotkun taidokkaasti sisään ja Arsenalin jatkopaikka näytti entistä varmemmalta.

Arsenal

@Arsenal
It took only 2️⃣2️⃣6️⃣ seconds after coming on tonight for Papa to score his first goal at Emirates Stadium 😊

🏆 #UEL

BATE näytti olevan täysin lyöty, eikä entisen Arsenal-pelaajan Aleksandr Hlebinkään kentälle ottaminen parantanut vieraiden suorittamista.

Aubameyang ja Özil kävivät kumpikin senttien päässä 4-0-lukemista, mutta itsevarmasti pelannut kotijoukkue ei onnistunut viimeistelemään helpoimpia tilaisuuksia sisään.

Arsenal otti loppuottelun suht’ rennosti. Emery vaihtoi vielä loppuhetkillä Denis Suarezin ja Lucas Torreiran sisään, mutta enempää maaleja ei ottelussa nähty.