Chelsea sai aiemmin perjantaina kahden siirtoikkunan mittaisen siirtokiellon.

FIFA langetti Chelsealle siirtokiellon, sillä seura oli hankkinut sääntöjen vastaisin keinoin riveihinsä alaikäisiä pelaajia.

Siirtokielto vaikuttaa useampaan seuraan Chelsean lisäksi. Gonzalo Higuaín ja Mateo Kovacic ovat lainalla seurassa Juventuksesta ja Real Madridista. Chelsean oli tiettävästi määrä hankkia kaksikko pysyvillä siirroilla seuraan kesällä.

Chelsea kertoi valittavansa päätöksestä FIFA:lle. Seura voi hankkia kesällä niin Higuaínin kuin Kovacicin, mutta Chelsea ei saisi rekisteröidä kumpaakaan kokoonpanoonsa ensi kauden aikana. Eri asia onkin suostuisiko Kovacic tai Higuaín seuraamaan koko ensi kauden katsomosta käsin.

Muun muassa Atlético teki samoin puolitoista vuotta sitten Vitolon ja Diego Costan kohdalla.

Eden Hazardin tilanne on ollut tapetilla jo pidemmän aikaa.

Belgialaistaituri on herättänyt kiinnostusta Real Madridissa ja Hazard ei ole suostunut allekirjoittamaan jatkosopimusta Chelsean kanssa. Hazardin sopimus Chelsean kanssa päättyy ensi kauden jälkeen ja Hazard kykenee neuvottelemaan vapaasti muiden seurojen kanssa ilmaisesta siirrosta ensi vuoden tammikuussa, jos Hazard jää Chelseaan kesällä.

Álvaro Moratan Atlético -lainasopimus kattaa vielä ensi kauden. Marcan mukaan Morata jää joka tapauksessa ensi kaudeksikin Atléticoon. Atléticolla on osto-optio Morataan, jonka seura voi käyttää ensi kauden jälkeen.