Valioliigassa kuultiin tänään järisyttäviä uutisia. Fifa vahvisti langettaneensa Chelsealle siirtokiellon kahden seuraavan ikkunan ajaksi (lue lisää).

Kielto ei koske myyntejä ja rangaistuksen sai vain seuran miesten joukkue. Chelsea on tehnyt Fifalle valituksen asiasta (lue lisää).

Rangaistus tulee Chelsealle hyvin tukalaan paikkaan.

Ensinnäkin manageri Maurizio Sarrin asema seuran peräsimessä on ollut alkuvuoden heikkojen tulosten myötä vaakalaudalla. Jos sunnuntaina Manchester City murjoo joukkueen Liigacupissa, italialainen saattaa suurella todennäköisyydellä menettää työnsä.

Suuria pelaajia, suuria kysymyksiä

Siirtokiellon myötä Sarri ei saisi myöskään hankittua kesällä pelitapaansa sopivia itsensä näköisiä pelaajia, mikäli työpaikka säilyisi sinne saakka.

Tälläkin hetkellä joukkueen vahvuudessa on isoja nimiä, joihin kiellolla on vaikutusta. Esimerkiksi Gonzalo Higuaín ja Mateo Kovacic pelaavat seurassa vain lainalla. Kumpikaan tuskin on siirtymässä pysyvästi Stamford Bridgelle, sillä he eivät saisi pelata koko kauden aikana lainkaan.

Kiinnostavaa on myös nähdä, mitä tekee sopimuksensa kesällä 2020 päättävä ykköstähti Eden Hazard. Belgialainen on himoinnut jo pidemmän aikaa Real Madridiin, mutta lähtö ensi kesänä asettaisi nykyisen seuran todelliseen liriin.

Chelsean täytyy nyt tarjota Hazardille jatkosopimusta isolla palkkapussilla pitääkseen ykköstähtensä seurassa kaikin keinoin. Vuodesta 2012 saakka Bridgellä pelannut taituri saattaisi parhaimmassa tapauksessa jäädä auttamaan sinipaitoja, koska hänelle ei voida ostaa korvaajaa.

Saman teki Atlético Madridin leirissä Antoine Griezmann, kun espanjalaisseura kohtasi vastaavan rangaistuksen.

Myöskään muihin seuroihin huhuttujen laiturikonkareiden Willianin ja Pedron lähtöihin on nyt vaikea uskoa.

Erityisesti rangaistus vaikuttaa hyökkääjäosastolle. Higuáinin palatessa Juventukseen, vaihtoehdoiksi jäävät Olivier Giroud, Aston Villassa kovaa lainakautta pelaava Tammy Abraham ja viimeisimpänä Crystal Palaceen lainattu Michy Batshuayi.

Myös Álvaro Morata voidaan kutsua mahdollisesti takaisin Atlético Madridista sopimusehtoihin vedoten. Moratan laina Madridissa kattaa vielä ensi kauden.

Goalin Atlético Madridin erikoistoimittajan Rubén Urían tietojen mukaan Chelsea joutuisi kuitenkin maksamaan Moratasta sakkosumman kutsuessaan hyökkääjän takaisin. Seura ei myöskään saisi suoraan lainata espanjalaista toiseen seuraan.

Yksi pattitilanne on myös Callum Hudson-Odoi. 18-vuotias hyökkääjälahjakkuus jätti jo tammikuussa siirtopyyntöä (lue lisää) ja Bayern München oli jopa neljällä tarjouksella perässä. Saksalaisseura on vihjaillut lähtevänsä kesällä uudestaan nuoren englantilaisen perään (lue lisää).

Chelsealla tosin ei ole tässä vaiheessa varaa menettää suurinta tulevaisuuden lupaustaan. Toisaalta tammikuussa sinetöity Christian Pulisicin siirto Borussia Dortmundista on tapahtumassa normaalisti. Sky kertoo, että yhdysvaltalainen ehdittiin rekisteröidä jo tammikuussa, eikä kielto näin vaikuta tähän liikkeeseen.

Painajaisen sisällä vaihtoehtoinen oljenkorsi

Toiselta kannalta katsottuna Chelsean siirtokiellolla on myös valoisa puolensa. FA on tiukentamassa Englannin sarjojen lainasääntöjä (lue lisää), joiden myötä Bluesin on vaikea toteuttaa nykyistä politiikkaansa.

Tällä hetkellä 41 pelaajan rypäs on lainalla muissa seuroissa. Morataa lukuunottamatta pääasiassa kaikki heistä ovat palaamassa seuran vahvuuteen kesällä.

[readmore from=Chelsea]

Joukosta löytyy nuoria hiomattomia timantteja, joita käyttää hyväksi. Esimerkiksi Abraham on mättänyt Villa-paidassa Mestaruussarjassa 20 maalia. Toinen mielenkiintoinen nimi on Derby Countyssa vuokralla vahvasti Chelsea-ikoni Frank Lampardin alaisuudessa pelannut 20-vuotias keskikenttäpelaaja Mason Mount.

Lisäksi vaikkapa Ola Aina, Mario Pasalic ja Charly Musonda voivat olla mahdollisuuden saadessaan potentiaalisia vaihtoehtoja.

Nyt kun uusia pelaajia ei voi värvätä, sukupolven murrokselle olisi hyvä tilaisuus. Oman tarjonnan täysi hyödyntäminen voi tarjota onnistuessaan pelastuksen vuoden mittaiseen ahdinkoon.

Tätä oljenkortta olisi typerää jättää hyödyntämättä. Toivottavasti Chelsean seurajohdossa ymmärretään se.