Valioliigan 27. kierros käynnistyi West Hamin ja Fulhamin välisellä Lontoon derbyllä.

West Ham voitti ottelun ansaitusti 3-1, kun Fulhamin voitoton putki vierasotteluissa sai jatkoa Lontoon Olympiastadionilta.

Fulham Football Club

@FulhamFC
TEAM NEWS! 🚨

Here's our starting XI to face @WestHamUtd! 👊 #WHUFUL #COYW

Fulham aloitti ottelun nälkäisesti ja sai heti pelin ensimmäisellä minuutilla erinomaisen maalintekopaikan. Pablo Zabaleta syötti pallon alas kohti Lukasz Fabianskia, johon Ryan Babel ehti kuitenkin väliin. Hollantilaishyökkääjä oli yksin läpi, mutta kuljetti pallon liian lähelle maalivahtia, eikä onnistunut tuikkaamaan palloa läpiajosta maaliin.

West Ham ei ryhdistäytynt, ja löysä puolustaminen kostautui heti seuraavasta tilanteesta.

Ryan Sessegnon sai pallon kentän vasemmalla laidalla, eikä kukaan West Ham -puolustajista merkannut boksiin juossutta Babelia. Englantilaisnuorukaisen matala keskitys oli tarkka, eikä entisen Liverpool-hyökkääjä tarvinnut kuin osua palloon tökätäkseen sen maaliverkon perukoille.

Babelin ensimmäinen maali Fulham-paidassa syntyi siis tasan 3000 päivää hänen viimeisimmän valioliigamaalinsa jälkeen.

3000 – Ryan Babel’s strike was his first goal in the Premier League since December 6th 2010, 3000 days ago. Busted.

Fulham otti ottelussa yllättävän johdon, kun peliä oli pelattu vain kolme minuuttia. He kuitenkin vetäytyivät pian syvälle omalle maalillensa, ja West Ham sai ottelusta paremman otteen.

Puolen tunnin pelin jälkeen West Hamin painostus tuotti tulosta, ja nousi pelissä tasoihin. Claudio Ranieri oli kuitenkin sitä mieltä, ettei maalia olisi pitänyt hyväksyä.

Sergio Rico nyrkkeili kotijoukkueen kulmapotkun huonosti tiehensä, eikä pallo poistunut Fulham-boksista. Peliväline pomppi lopulta Angelo Ogbonnan pään kautta takatolpalle, josta Javier Hernández syöksyi puskemaan pallon sisään. Hidastukset kuitenkin osoittivat pallon kimmonneen hänen kätensä kautta maaliin.

Hernándezin maali teki hänestä ensimmäisen meksikolaisen, joka on tehnyt Valioliigassa 50 maalia. Uskomatonta on myös se, kuinka hän on tehnyt niistä jokaisen rangaistusalueen sisäpuolelta.

50 - Javier Hernandez has become the first Mexican player to score 50 Premier League goals; all 50 have been scored inside the box. Opportunist. #WHUFUL

Fulham ei tuntunut pääsevän millään takaisin peliin, ja West Ham otti pelissä 2-1-johdon noin 10 minuuttia ennen taukoa.

Maali tuli jälleen kulmapotkusta, kun vahvalla juoksulla boksiin rynnännyt Issa Diop puski pallon maaliin Robert Snodgrassin keskityksestä.

Fulham on täten päästänyt vähintään kaksi maalia kaikissa vuoden 2019 valioliigaotteluissa.

21 - Fulham have conceded more than once in 21 Premier League games this season, including all seven during 2019 so far. Leaky. #WHUFUL

Ensimmäinen jakso tuli päätökseen West Hamin 2-1-johdossa.

Fulham koitti kovin päästä taas tasoihin, mutta Babelin ja Aleksandar Mitrovicin viimeistely-yritykset eivät uponneet Fabianksin selän taakse.

West Ham -fanit saivat toivottaa Manuel Lanzinin takaisin pitkältä sairaslomalta, kun peliä oli vielä vartti jäljellä. Argentiinalaistaituri rikkoi polvensa kesäkuussa 2018, eikä ollut pelannut vielä yhtään ottelua koko kauden 2018/19 aikana.

Hänen ottelunsa Fulhamia vastaan oli samalla hänen 100. pelinsä West Ham -paidassa.

Lanzini pääsi myös saman tien maalipaikalle, kun hän murtautui Fulham-boksiin nopealla kuljetuksella. Hän ei kuitenkaan laukonut, vaan antoi pallon sivuun Snodgrassille, jonka keskityksestä Marko Arnautovic puski kuitenkin päin Ricoa.

Michail Antoniollakin oli hyvä tilaisuus puskea West Ham kahden maalin johtoon, mutta englantilaiskärjen yritys boksin sisältä meni yli maalin.

Arnautovic kävi vielä kertaalleen lähellä kauden kahdeksatta maaliaan, kun Rico torjui itävaltalaiskärjen kovan laukauksen tolpan kautta ulos pelin viimeisillä minuuteilla.

Peli näytti olevan jo taputeltu, mutta West Hamin viimeminuuttien painostus johti lopulta joukkueen kolmanteen maaliin.

Arnautovic keskitti pallon oikealta, eikä Antonion pusku epäonnistunut tällä kertaa. Pallo kimposi tolpan kautta sisään, ja kotijoukkueen voitto oli varma.

West Hamin viimeisestä voitosta olikin kulunut jo viisi kokonaista ottelua. The Hammers siirtyy pistepottinsa myötä sarjataulukossa yhdeksänneksi, kun taas Fulham jatkaa toiseksi viimeisenä.

Samaan aikaan pelatussa ottelussa Watford murskasi Cardiff Cityn vieraissa 5-1-lukemin. Espanjalaislaituri Gerard Deulofeu teki hattutempun ja Troy Deeney kaksi maalia. Walesilaisjoukkueen ainokaisesta vastasi Souleymane Bamba.

Deulofeun hattutemppu oli vasta kolmas perjantaina tehty hattutemppu koko Valioliigan historiassa.

3 - Gerard Deulofeu is only the third player to score a Premier League hat-trick on a Friday, after Dean Windass (April 2000) and Thierry Henry (two in April 2004). Celebration. #CARWAT