Liverpoolin legendapelaaja Dirk Kuyt aloittelee uraansa valmentajana.

Peliuransa jälkeen hän toimi ensiseuransa Quick Boysin apuvalmentajana ja viime kesänä hän otti päävastuun Feyenoordin alle 19-vuotiaiden joukkueen valmennuksesta. Parhaillaan häntä povataan Feyenoordin edustusjoukkueen seuraavaksi käskyttäjäksi.

Samalle tielle on lähtenyt myös toinen Liverpoolin legendapelaaja, Steven Gerrard. Hän aloitti valmentajanuransa Liverpoolin akatemiassa ja täksi kaudeksi hän siirtyi Skotlannin suurseuran Rangersin manageriksi.

Kuyt kertoo Mirrorin haastattelussa, että hän keskusteli entisen joukkuekaverinsa kanssa valmentamisesta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

– Me kaikki valitsemme omat polkumme. Sillä matkalla on selvitettävä, onko kykeneväinen tehtävään.

– Me puhuimme tiestä, jota hän aikoi seurata, kun Gerrard oli lopettanut ja juuri aloittanut nuorten valmentamisen Liverpoolissa.

– Steven oli täysin varma, että hän haluaa lähteä Liverpoolista hetkeksi pois.

– Hän halusi kehittää itseään valmentajana ja managerina Valioliigan valokeilan ulkopuolella. Se tarkoitti sitä, että hänen oli lähdettävä Englannista.

– Rangers on massiivinen seura. Stevenin unelma tulee olemaan Liverpoolin valmentaminen jonain päivänä, mutta päästäkseen sinne hän seuraa omaa polkuaan.