Manchester City on tehnyt massiivisen yhteistyösopimuksen urheiluvälinevalmistaja Puman kanssa. Puma valmistaa jatkossa peliasut Citylle ja tämän neljälle sisarseuralle (Melbourne City, Girona, Atletico Torque ja Sichuan Jiuniu), jotka kuuluvat City Football Groupin omistukseen. New York City FC:n peliasut valmistaa Adidas, jolla on koko MLS:n kattava sopimus.

ESPN:n tietojen mukaan yhteistyösopimus on kymmenvuotinen, ja sen arvo on 65 miljoonaa puntaa (75,8 miljoonaa euroa) vuodessa. Sopimuksen kokonaisarvo on siis massiiviset 758 miljoonaa euroa.

Paitasopimus on Valioliigan historian toiseksi arvokkain naapuri Manchester Unitedin jälkeen.

City teki paitasopimuksen arvossaan melkoisen loikkauksen, sillä nykyisestä, tähän kauteen päättyvästä sopimuksestaan Niken kanssa se on kuitannut 20 miljoonaa puntaa vuodessa.

– Tämä on meille historiallinen päivä, sillä emme ole tehneet tällaista koskaan ennen. Tänä on ennenkuulumaton yhteistyö. Tarvitsimme kumppanin, joka voi edetä kanssamme nopeasti, Cityn toimitusjohtaja Ferran Soriano kommentoi.

– Tämä kertoo, keitä olemme nyt ja millaisen tuotteen pystymme tarjoamaan.

Puman toimitusjohtajan Björn Guldenin mukaan Pep Guardiolan käyttämä pelitapa vaikutti seuran valintaan.

– Globaalisti ajateltuna siitä ei ole epäilystäkään, etteikö Valioliigalla olisi kaikkein suurin kansainvälinen merkitys. Eli jos saat sarjan parhaan seuran, se on myös tärkein seura, Gulden pyöritteli.

– Luulen, että fanit kaikkialla maailmassa haluavat nähdä kiinnostavaa ja hyökkäävää jalkapalloa, ja sellainen imago Cityllä ja Pepillä on.

– Se liittyy pitkälti näihin Barcelonasta tuleviin kavereihin. Pepin persoona on myös positiivinen juttu. Mutta kun katsotaan näitä pelaajia, tietysti se on brändijohtaja.

Cityn seuraavan kauden pelipaita julkistetaan heinäkuussa ennen Japanissa tehtävää harjoituskauden kiertuetta.