Arsenal hävisi torstaina ranskalaiselle Stade Rennais’lle vieraskentällä 1-3 Eurooppa-liigan neljännesvälierien avausosassa. Otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Emiratesilla.

#UEL 🏆

Arsenal siirtyi johtoon jo neljännellä minuutilla. Alex Iwobi harhautti vasemmalla laidalla oikean jalkansa vapaaksi ja lähetti pallon kohti maalia. Potku vaikutti matalalta keskitykseltä, mutta pallo kiersikin suoraan Iwobin jalasta takatolpan kautta sisään. 0-1.

Seuraavaa loistopaikkaa Iwobi oli itse järjestelemässä. Hän tarjoili pallon boksiin Lucas Torreiralle, jonka laukauksen Stade Rennais’n maalivahti Tomas Koubek pysäytti näyttävällä torjunnalla. Irtopallo tuli Pierre-Emerick Aubameyangille, jonka akrobaattinen saksipotkuyritys karkasi reippaasti yli.

Arsenal sai usein pysäytettyä kotijoukkueen hyökkäykset jo hyvissä ajoin.

Rennais pääsi kuitenkin hiljalleen otteluun mukaan ja pakotti Arsenalin puolustuskannalle. Gunnersin iltapuhde vaikeutui huomattavasti, kun toppari Sokrátis Papastathópoulos otti toisen keltaisen korttinsa jo 41. minuutilla. Ensimmäisen varoituksen hän sai viisi minuuttia aiemmin.

Jälkimmäistä rikettä ja korttia seuranneesta vapaapotkusta Benjamin Bourigeaud tykitti pallo ensin muuriin ja sitten komeasti verkkoon. 1-1.

Toisella puoliajalla Rennais otti selkeästi pallonhallinnan itselleen. Vajaamiehinen Arsenal panosti vastahyökkäyksiin.

Kotijoukkue iski 65. minuutilla toistamiseen. Rennais’n Mehdi Zeffane keskitti oikealta laidalta ja Nacho Monreal ohjasi pallon epäonnekkaasti omaan maaliin. 2-1.

2 - Arsenal have had a player sent off and scored an own-goal in a game for the first time since September 2015 (v Chelsea in the Premier League). Wobble. #RENARS #UEL

Arsenalillakin oli omat paikkansa, mutta se hukkasi tontteja samaan tahtiin kuin se niitä loi. Vieraat olisivat voineet olla vielä isommassa pulassa ilman maalivahti Petr Čechiä.

Ismaïla Sarr laittoi ottelun pakettiin 88. minuutilla. Hän sai mainion keskityksen James Léa Silikilta ja toimitti pelivälineen sisään lennokkaalla puskulla. 3-1.