Englanti avaa EM-karsintaurakkansa kotiottelulla Tshekkiä vastaan perjantaina. A-lohkon muut maat ovat Montenegro, Bulgaria ja Kosovo.

Viasatin jalkapalloasiantuntijan Keith Armstrongin mukaan Englannin manageri Gareth Southgate tuntuu tekevän todellista nuorennusleikkausta Kolmen Leijonan pelaavaan ryhmään.

– Southgate on valinnut yhden kaikkien aikojen nuorimmista miehistöistä Tshekkiä ja Montenegroa vastaan. Monien asiantuntijoiden mukaan Englanti ylitti itsensä MM-kisoissa, mutta niinpä vaan joukkue on sen jälkeen hävinnyt vain yhden kuudesta pelaamastaan ottelusta, Armstrong muistuttaa Valioliiga.comille.

Armstrongin mukaan viime hetken poisjäännit varsinkin Trent Alexander-Arnoldin ja Marcus Rashfordin muodossa aiheuttavat jonkin verran pulmaa Southgatelle.

– He olisivat olleet ilman muuta pelaavassa kokoonpanossa, ja heidän korvaamisensa tuo varmuudella haasteita valmennusjohdolle. Mutta on Southgatella myös positiivisia ongelmia, kun West Hamin Declan Rice päätti edustaa Englantia. Moni toivoo, että hän saisi mahdollisuuden näissä otteluissa. Mielestäni hän on monipuolisempi pelaaja kuin esimerkiksi Eric Dier tai Jordan Henderson, ”Keke” arvioi.

Tshekin joukkuetta ei Armstrongin mukaan voi kuitenkaan sivuuttaa olankohautuksella.

– Suurin osa pelaajista tulee Euroopan huippusarjoista, toisaalta taitotaso ratkaisivimmilla pelipaikoilla kääntää taitoeron mielestäni Englannin eduksi.

– AS Roman Patrik Shick ja Sampdorian nopea ja taitava Jakub Jankto ovat tshekkien suurimmat huolenaiheet Englannille. Uskon kuitenkin, että Englannin ylivoima hyökkäyspäässä tuo kolme pistettä ja hyvät lähtökohdat vierasotteluun Montenegroon, Keith Armstrong päättää.

Katso EM-karsintaottelu Englanti-Tsekki Viasatin jalkapallokanavalta ja Viaplay -suoratoistopalveusta perjantaina 22.3. klo 21.45 alkaen.