Brightonissa eletään historiallisia aikoja. Lokit pelaa FA Cupin välierissä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1983 ja joukkueella on ainutlaatuinen tilaisuus pokaaliin.

Brighton eteni vuoden 1983 turnauksessa finaaliin saakka pudotettuaan Sheffield Wednesdayn 2-1-numeroin välierissä. Loppuottelu Manchester Unitedia vastaan ratkesi 2-2-tasatuloksen jälkeen uusintaottelussa, jossa United murskasi puhtaasti 4-0.

Brighton kohtaa huhtikuun kuudes päivä välierissä Valioliigan hallitsevan mestarin Manchester Cityn. Jäljellä turnauksessa ovat myös Wolverhampton ja Watford.

Brighton-vahti Mathew Ryan toivoo joukkueen pystyvän tarjoamaan kannattajille tältä keväältä unohtumattomia muistoja.

– Joku juuri huomautti minulle, että pelaajia lennätettiin otteluun helikopterilla, kun pelasimme edellisen kerran välierissä. Se vain kuvastaa kuinka tärkeä finaalipaikka tai välieräpaikka on tässä turnauksessa, australialaisvahti totesi paikallaislehti Brighton And Hove Independentille.

– Tiedämme kuinka tärkeää tämä on ja olemme kuulleet aiemmasta menestyksestä. Jos pystymme jatkamaan sitä, siitä tulee unohtumaton ilta. Se olisi jotakin, jonka jokainen seurassa muistaisi loppuelämänsä.

– Uskon, että olemme tehneet välieräpaikalla kaikki ylpeiksi. Se antaa meille mahdollisuuden toistaa sen.