Newcastlen topparia Fabian Schäriä ei nähdä kentällä tänä iltana, kun Sveitsi isännöi Tanskaa EM-karsintaottelussa.

Schär, 27, loukkasi päänsä viikonloppuna Georgiaa vastaan, mutta hänen annettiin jatkaa pelaamista. Tuo päätös on herättänyt kiivaan keskustelun.

– Kuten todennäköisesti tiedätte, minun ei anneta pelata, Schär kirjoittaa Instagramissa.

– Halusin todella pelata, ja kuten aina, antaa kaikkeni joukkueen ja Sveitsin eteen. Valitettavasti tällä kertaa päätös ei ole omissa käsissäni, vaan FIFA teki määräyksen terveyssyistä.

– Pelissä Georgiaa vastaan olin tajuttomana lyhyen aikaa törmäyksen jälkeen. Kaikki minut tuntevat tietävät, miltä minusta tuntuu ja kuinka paljon haluaisin pelata. Tietysti pidän peukkuja joukkueelle ja olen vakuuttunut siitä, että pelimme sujuu hyvin.

Schärin loukkaantumisesta on vaadittu Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n tutkintaa. Valioliigassa pelaaja on sääntöjen mukaan pakko vaihtaa pois kentältä, jos hän menettää tajuntansa tai sitä epäillään.

Englannin jalkapalloliitto ja Valioliiga ovat lisäksi antaneet ohjeistuksen siitä, kuinka nopeasti pelaaja voi palata seuran vahvuuteen.

Aivovammajärjestö Headwayn toimitusjohtaja Peter McCabe on järkyttynyt Schärin tapauksesta.

– Yksinkertaisesti sanottuna päätös siitä, että Fabian Schärin annettiin palata kentälle selvän aivotärähdyksen jälkeen, ei ollut ainoastaan uskomattoman vaarallinen vaan myös selvä laiminlyönti.

Lähde: Shields Gazette