Mikäli Cardiff ei onnistu säilyttämään sarjapaikkansa, puuttuu ensi kauden Valioliiga-presseistä yksi iso väriläiskä. Walesilaisjoukkueen manageri Neil Warnock on vanhan liiton mies, joka ei säästele sanoissaan.

Aihe, johon 70-vuotias tällä kertaa ottaa suorasanaisesti kantaa, saattaa nimenomaan olla se, joka Cardiffin takaisin Mestaruussarjaan pudottaa. Chelsea voitti joukkueen sunnuntaina maalilla, jonka Cesar Azpilicueta teki selkeästä paitsioasemasta. Osumaa ei kuitenkaan hylätty.

Warnock vaatii koko tuomareiden kehitysjärjestelmän uudistusta, kutsuen nyky-oikeudenjakajia ”robottimaisiksi”. Tuomaripäällikkö Mike Riley oli omalla aktiiviurallaan tästä managerin mukaan malliesimerkki.

– Miten sellaisia entisiä erotuomareita kuin Paul Durkin, tai jopa Graham Poll, jonka kanssa minulla oli yhteenottoni. Tai sellaisia kuin Mark Clattenburg, jotka tuntevat yhtä lailla pelin kuin sen säännöt. On rikollista, etteivät he ole mukana tuomarien koulutuksessa.

Riley on kaukana siitä joukosta, jonka konkarivalmentaja haluaisi uusia oikeudenjakajia koulivan.

– Kaikki varmasti tietävät, että olen aina pitänyt häntä keinotekoisena tuomarina. Hänenlaisensa ovat kuin robotteja, jotka tietävät kaiken säännöistä, mutta jotka eivät ymmärrä pelin henkeä, saati sitten inhimillisiä elementtejä siinä.

Warnock perää maalaisjärjen käyttöä erotuomaritoimintaan.

– Kun näiltä tuomareilta kysyy jotain, he esittävät uskomattoman määrän statistiikkaa omaksi edukseen. Järjen käyttö ei vain nykyisin ole sallittua. Parhaat tuomarit käyttävät sitä silti.

– Koska monet nykytuomareista ovat Rileyn kaltaisia, kehityksessä ollaan menty taaksepäin. Se on todella sääli, sillä meillä on paljon ex-tuomareita, joilla olisi nykyisille toimijoille annettavaa.

Chelsealle kärsitty tappio jätti Cardiffin viiden pisteen päähän viimeisellä sarjassa säilyjän paikalla olevasta Burnleystä. Se matkaa keskiviikkona Manchester Cityn vieraaksi.

– Sen kanssa on vain elettävä, ja katsottava eteenpäin. Tässä alkaa olla sellainen olo, ettei enää voi olla jäljellä paljoa asioita, jotka toimivat meitä vastaan. Ehkä maanjäristys saattaisi olla pahempaa kuin se, mitä olemme saaneet tähän saakka kestää. VAR ei voi tulla yhtään liian nopeasti auttamaan tuomareita.

Lähde: Sky Sports