Fulham hävisi tiistaina vierasottelunsa Watfordille tylysti maalein 1-4. Samalla varmistui, että joukkue putoaa kauden päätteeksi Valioliigasta. Lontoolaisseuran visiitti pääsarjassa jäi siis tällä kertaa ranskalaiseksi.

Jo ennen Fulhamia oli varmistunut Huddersfieldin putoaminen. Enää on siis ratkeamatta ainoastaan yksi putoaja. Kyseessä on melkoinen harvinaisuus, sillä vain kerran Valioliigan historiassa kaksi putoajaa oli selvillä jo, kun sarjaa oli pelaamatta vähintään viisi kierrosta. Edellisen kerran näin kävi kaudella 1994-1995, kun Leicesterin ja Ipswichin putoaminen varmistui jo hyvissä ajoin.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - 2018-19 (Fulham and Huddersfield) is just the second Premier League campaign in which two teams have been relegated with at least five games remaining after the 1994-95 campaign (Leicester City and Ipswich Town). Drop.

Fulhamin omistaja, pakistanilaissyntyinen Shahid Khan pyysi putoamisen varmistuttua Mökkiläisten epäonnistumista kannattajilta anteeksi.

– Tuloksemme viimeisten kolmen kuukauden aikana olivat yhtä huolestuttavia minulle ja jokaiselle seurassa kuin tiedän niiden olleen myös teille, Khan totesi Fulhamin kotisivuilla julkaistussa lausunnossaan.

– Eilisillan tulos virallisti sen, minkä emme uskoneet elokuussa olevan mahdollista, ja mitä yritimme kauden edetessä epätoivoisesti välttää. Se tekee minulle tästä päivästä kaikkein vaikeimman päivän.

Fulham Football Club

@FulhamFC
A message to the #FFC fans, from our Chairman Shahid Khan.

– Olen pahoillani siitä, että petimme teidät. Kauden tavoitteemme oli rakentaa siitä, mihin viime kauden nousussamme jäimme. Sijoitimme kokoonpanoon paljon ja halusimme varmistaa, että Fulham pelaisi aina Valioliigassa eikä tuottaisi ikinä pettymystä.

[readmore from=Fulham]

– Niin ei tapahtunut, ja olemme siitä vastuussa. Nyt vedämme johtopäätöksiä, laadimme huolellisia suunnitelmia ja toimimme niiden mukaan.

– Tiedostan, ettei se ehkä lohduta tänään, mutta voin siitä huolimatta vakuuttaa teille, että olen täydellisen omistautunut Fulhamiin.

Fulham ei ole voittanut koko kauden aikana ainuttakaan vierasottelua.