Valioliigassa pelattiin lauantaina vain kolme ottelua. Kaikki päättyivät vierasjoukkueen voittoihin.

Burnley melkein kuivilla

Burnley kasvatti jälleen eroa putoamisviivaan lyömällä vieraissa Bournemouthin. Ottelu sai vierasjoukkueen kannalta epäonnekkaan alun, kun pallo kimposi vapaapotkun jälkeen Ashley Barnesin päästä omaan maaliin.

Burnley kuittasi takaiskun vain kymmenen minuuttia myöhemmin. Chris Wood puski Ashley Westwoodin kulmapotkusta annetun keskityksen jälkeen pallon etutolpalta sisään.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Westwood osui itse ja Burnley siirtyi johtoon. Bournemouthin puolustus purki heikosti, eikä keskikenttäpelaaja erehtynyt vapaasta paikasta.

Burnleyn kolmannen maalin toisessa puoliskolla iski Barnes, joka pääsi täppäämään pelivälineen sisään Woodin pohjustuksen jälkeen.

Burnleyn kaula putoamisviivaan on nyt kahdeksan pistettä.

Crystal Palacelle valtava vierasvoitto

Pohjois-Englannissa Crystal Palace haki niukat vieraspisteet Newcastlelta.

Palace iski pallon ensimmäisen kerran Newcastlen verkkoon avausjakson lopulla. Luka Milivojevic keskitti kulmapotkusta ja James Tomkins latasi matalan vedon sisään.

Linjatuomari nosti hetken kuluttua paitsiolipun pystyyn ja vieraiden maali hylättiin.

Viimeisellä kympillä kuitenkin Eaglesille vihellettiin rangaistuspotku, kun DeAndre Yedlin kaatoi Wilfried Zahan nurin. Tästä syntyi Palacen voittomaali Milivojevicin sijoitettua pilkun sisään.

1-0-vierasvoitto nosti Palacen sarjataulukossa sijalle 12. Newcastle on neljä pistettä perässä kolme sijaa takana.

Molemmat joukkueet kärsivät myös loukkaantumisia. Newcastlen avainpuolustaja Florian Lejeune sai pahannäköisen polvivamman jouduttuaan Andros Townsendin taklaamaksi. Palace-toppari James Tomkinsilla puolestaan hajosi takareisi.

Leicester myllytti Huddersfieldissä

Viime viikonloppuna putoamisensa Mestaruussarjaan varmistanut Huddersfield hävisi jo neljännen peräkkäisen ottelunsa. Leicester murjoi vieraskentällä isäntänsä peräti 4-1-numeroin.

Kettujen tehokkaimmaksi pelaajaksi nousi kahdesti maalannut Jamie Vardy. Jälkimmäinen osumista syntyi rangaistuspotkusta.

Ottelun komein maali oli kuitenkin James Maddisonin käsialaa, joka ampui tavaramerkkinsä mukaisesti jälleen osumansa vapaapotkusta. Taidokas laukaus kiersi vaivattoman näköisesti muurin yli oikeaan ylänurkkaan.

Valioliiga lauantaina

Bournemouth-Burnley 1-3 (1-2)
4′ Ashley Barnes Om. 1-0
18′ Chris Wood 1-1
20′ Ashley Westwood 1-2
56′ Ashley Barnes 1-3

Huddersfield-Leicester 1-4 (0-1)
24′ Youri Tielemans 0-1
48′ Jamie Vardy 0-2
52′ Aaron Mooy Rp 1-2
79′ James Maddison 1-3
84′ Jamie Vardy Rp 1-4

Newcastle-Crystal Palace 0-1 (0-0)
80′ Luka Milivojevic Rp. 0-1