Arsenalin ex-puolustaja Gabriel Paulista kohtaa tänään entisen seuransa ensimmäistä kertaa lähdettyään Lontoosta kaksi vuotta sitten. Valencia matkustaa Arsenalin vieraaksi Eurooppa-liigan välieräotteluun torstai-iltana.

Paulista on noussut yhdeksi Valencian tärkeimmistä pelaajista viimeisen kahden vuoden aikana. Brassitoppari ei kuitenkaan ollut jättimenestys Arsenalissa, jossa hän vietti vuodet 2015-2017.

Paulista, 28, ei muista koskaan olleensa yhtä onnellinen kuin nyt Valenciassa.

– Saavuin tänne melkein kaksi vuotta sitten. En muista että minulla olisi ollut yhtään onnetonta hetkeä sen jälkeen. Ei yhtäkään, Paulista kertoi The Independentille.

– Kaikella kunnioituksella Arsenalille, minulla ei ole mitään todistettavaa heille. Yritin osoittaa kyvykkyteni Valioliigassa, mutta en saanut tilaisuuksia. Kun pelasin, pelasin yleensä siksi koska joku joukkuetovereistani oli loukkaantunut.

– Tietysti, olen pelannut paremmin täällä kuin Arsenalissa. En voisi olla iloisempi. En kuunnellut ihmisiä jotka puhuivat minusta p***** Englannissa, mutta en usko että kukaan odotti minun tekevän tällaista jälkeä Valenciassa.

Paulista pelasi vain 40 ottelua Arsenalissa kahden kokonaisen kauden aikana. Hänen aikaansa Tykkimiehenä kuvastaa erityisen hyvin se, miten hänen puhutuin hetkensä oli hänen punainen korttinsa Chelseaa vastaan vuonna 2015.