Manchester Unitedin entinen kapteeni Gary Neville vihjaa, että seuran olisi pitänyt pitää kiinni brasilialaispuolustaja Rafael Da Silvasta.

Rafaelin odotettiin valtaavan oikean laitapuolustajan paikan pysyvästi itselleen Old Traffordilla, mutta vuonna 2014 ohjat ottanut manageri Louis van Gaal päätti lopulta myydä tämän Lyoniin.

– Lähtiessäni itse ajattelin, että Rafael Da Silva oli täydellinen Manchester Unitedin laitapuolustaja. Hän oli sitkeä, aggressiivinen ja kohtalaisen hyvä pallon kanssa. Sitten hänet myytiin, Neville toteaa Sky Sportsilla.

Oikean laitapuolustajan paikasta on muodostunut seurassa ongelmallinen. Viime vuosina muun muassa Antonio Valenciaa ja Ashley Youngia on peluutettu siellä, ja nyt riveistä löytyy myös nuori Diogo Dalot.

– Ehkä Unitedin olisi parempi ostaa kerralla oikea laitapuolustaja 40 miljoonalla tai 50 miljoonalla punnalla seitsemäksi vuodeksi, koska se on maksanut heille tuon summan, kun he ovat yrittäneet paikalla eri laitapuolustajia, arvioi Neville.

Nevillen mielestä Young ei ole ensimmäinen henkilö, jota pitäisi kritisoida. Englantilaispelaaja on aika ajoin joutunut fanien hampaisiin otteidensa takia.

– Häntä on pyydetty pelaamaan oikeana laitapuolustajana, vasempana laitapuolustajana, vasempana wing-backina, oikeana wing-backina… Hän tekee sen loistavasti, mutta hän ei ole oikea laitapuolustaja! Mielestäni Antonio Valencia suoriutui hyvin kahden kauden ajan, mutta minun silmissäni hän on enemmänkin oikea laituri.