Cardiff Cityn putoaminen Valioliigasta ensi kaudeksi Mestaruussarjaan varmistui lauantai-iltana.

Crystal Palace haki Walesista Cardiffilta täyden pistepotin matkaansa ja siten varmisti Neil Warnockin miehistön putoamisen.

Wilfried Zaha vei lontoolaiset johtoon puolen tunnin kohdalla. Cardiff onnistui kuitenkin nousemaan varsin onnekkaasti tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun peliväline kimposi Crystal Palacen Martin Kellystä omaan maaliin.

Se ei kuitenkaan aiheuttanut sen suurempaa iloa kotikannattajille, sillä Michy Batshuayi ampui Crystal Palacen toisen maalin viitisen minuuttia ennen taukoa.

Andros Townsend pisti pelin pakettiin 20 minuuttia ennen päätösvihellystä. Cardiff nousi vielä lisäajalla maalin päähän Bobby Reidin osuman myötä, mutta se jäi samalla Cardiffin viimeiseksi maaliksi pääsarjatasolla vähintään reilun vuoden ajaksi.

Aiemmin putoamisensa olivat varmistaneet Huddersfield ja Fulham. Kuluvaksi kaudeksi pääsarjaan nousseet Cardiff ja Fulham putosivat siten välittömästi takaisin Mestaruussarjaan. Ainoa viime kaudella Valioliigaan noussut ja putoamisen välttänyt seura on Wolverhampton, joka on parhaillaan kiinni Eurooppa-liigan karsintapaikassa.