Liverpool jäi 97 pisteellä kakkoseksi Valioliigassa. Punaisten joukkueessa riitti onnistujia laajalla rintamalla. Manageri Jürgen Klopp ansaitsee kehut. Hän sai pakastaan lähes kaiken irti.

Maalivahdit

Alisson

Kesällä kovalla rahalla hankittu brasilialainen osoittautui loistavaksi värväykseksi. Kaikki ottelut Valioliigassa torjunut Alisson toi rauhallisuuden punaisten takalinjoille. Alisson pysäyttää vedot ja nappaa keskitykset, mutta avaa myös taitavasti lyhyellä ja pitkillä. Joukkueen tärkein pelaaja: häntä on lähes mahdoton korvata.
Arvosana: 9.

Simon Mignolet

Siirtohaluja huokunut belgialainen jäi olemattomalle vastuulle.
Arvosana: -.

Puolustajat

Virgil van Dijk

Hollantilaisesta mentiin edellisen kerran ohi maaliskuussa 2018. Tämä käsittämätön tilasto kertoo topparin arvon. Puolustaja valittiin pelaajayhdistyksen äänestyksessä parhaaksi koko Valioliigassa. Hän tekee eron ennen kaikkea ennakoinnillaan ja sijoittumisellaan. Rauhallinen van Dijk ei höntyile, vaan iskee oikealla hetkellä. Hän hoitaa pääpallot ja avaa tarkasti linjojen väleihinkin. Anfieldilla on uusi legenda.
Arvosana: 10.

Andrew Robertson

Skotlannin paras jalkapalloilija painaa väsymättömästi vasemmalla. Robertson pohjusti komeat 11 maalia Valioliigassa ja taisteli tilanteet loppuun saakka. Maailmanluokan vasuri tuo vielä paljon iloa Liverpoolille.
Arvosana: 9.

Trent Alexander-Arnold

Komeat 12 maalia Valioliigassa syöttänyt liverpoolilainen tekee eron linjojen väleihin osuvilla siirroillaan. Lokakuussa 1998 syntynyt oikea puolustaja ei väsynyt keväällä, vaan pohjusti maaliskuun jälkeen osuman per peli. Historiaan jää myös helmikuun Watford-ottelu, jossa hän syötti kolme maalia.
Arvosana: 9.

Joël Matip

Kamerunilainen otti paikkansa toisena topparina. Matip kuljettaa taitavasti ja rohkeasti ja houkuttelee näin vastustajia puoleensa. Matip ei riko kovin usein, vaan keskittyy peittämään ja hidastamaan. 195-senttinen pelaaja tuo pääpelivoimaa keskustaan.
Arvosana: 8.

Joe Gomez

Joulukuussa sattunut nilkkavaiva piti etelälontoolaisen sivussa 121 päivää. Gomez vakuutti tätä ennen topparina ja oikeana puolustajanakin. Kovaa pelaava Gomez nousi jo Englannin maajoukkueeseenkin.
Arvosana: 8.

Dejan Lovren

Sitkeä, mutta ailahteleva kroatialainen on menettänyt asemiaan – vaikka pääsikin kauden loppuhetkillä jälleen nurmelle. Lovren ei luovuta. Hän nousee vaikeillakin hetkillä jaloilleen ja vaatii samalla tarvittaessa ryhtiliikettä joukkuetovereiltaan. Jatkossa yhä enemmän varamiehenä?
Arvosana: 7.

Alberto Moreno

Robertson vei sevillalaisen paikan vasemmalla. Penkille jämähtänyt Moreno suuntaa kaikella todennäköisyydellä kesällä uusiin haasteisiin. Huhut veivät pelaajaa keväällä jopa FC Barcelonaan.
Arvosana: -.

Keskikenttäpelaajat

Georginio Wijnaldum

Ketterä hollantilainen kuului punaisten avauskokoonpanon vakiohahmoihin. Wijnaldum syötti koko joukkueen parhaalla prosentilla (91). Hän sopii hyvin kärjen taakse. Wijnaldum pärjää pikaisissa yhdistelmissä ja nousee ajoituksella selustaan. Wijnaldum tunnettiin ennen komeista maalimääristään ja osoitti kykyjään, kun FC Barcelona taipui dramaattisesti Anfieldilla.
Arvosana: 8.

Fabinho

Monacosta hankittu brasilialainen sai vähitellen vastuuta. Fabinho sai syksyllä jonkin verran kritiikkiä, mutta sopeutui pikku hiljaa punaisten keskikentän keskustaan. Hän toi tasapainoa kolmen kärjen, innolla nousevien laitapuolustajien ja keskikenttäpelaajien joukkueeseen. Hän pelaa tarvittaessa kovaa ja käväisee harmaallakin alueella.
Arvosana: 8.

Jordan Henderson

Paljon mielipiteitä herättävä pelaaja on joukkueelle erittäin tärkeä hahmo. Henderson paikkaa nousevien laitapuolustajien taakseen jättämän tilan. Hän syöttää mainettaan paremmin eteenpäin. Klopp antoi keväällä perinteisesti pohjalla pelaavalle suojatilleen vastuuta astetta korkeammallakin.
Arvosana: 8.

James Milner

Huippukuntoinen yleismies hukkasi Camp Noulla pari huippuluokan paikkaa. FC Barcelona kiitti ja kuittasi, mutta romahti Anfieldilla. Milner paikkasi tarvittaessa oikeana tai vasempana puolustajana. Hän ei yltänyt aivan viime kauden loistoon, mutta ei pettänytkään. 33-vuotias työmyyrä sai jo aiempaa vähemmän vastuuta.
Arvosana: 7.

Naby Keïta

Suurella kohulla RB Leipzigistä hankittu pelaaja ei päässyt vielä lentoon Anfieldilla. Keïta pääsi Valioliigassa avauskokoonpanoon 16 kertaa. Hän teki kaksi ja pohjusti yhden osuman. Lähentäjälihaksen vamma päätti pelaajan pelit toukokuussa. Läpimurto ensi kaudella?
Arvosana: 6.

Adam Lallana

Kloppin entinen luottomies kärsi jälleen loukkaantumisista. Lallanalla on jäänyt jo enemmän tai vähemmän kaksi kautta väliin. Huhut vievät englantilaista takaisin Southamptoniin.
Arvosana: 5.

Hyökkääjät

Mohamed Salah

Egyptiläinen valittiin viime kaudella parhaaksi pelaajaksi Valioliigassa. Salah joutui pelaamaan valtavien paineiden alla. Hän teki Valioliigassa 22 ja pohjusti kahdeksan osumaa. Tämäkään ei riittänyt kaikille. Vikkeläjalkaisen Salahin syöttöprosentti (76) kaipaa petrausta. Hän menetti tällä kaudella pallon keskimäärin 3,2 kertaa ottelussa. Tämä on joukkueen selvästi korkein luku.
Arvosana: 8.

Sadio Mané

Senegalilainen nousi usein esiin, kun tarvittiin. Mané elää vahvuuksistaan. Hän kiihdyttää valtavalla vauhdilla selustaan ja viimeistelee luotettavasti. Mané allekirjoitti marraskuussa viiden vuoden jatkosopimuksen punaisten kanssa. Komeat 22 maalia Valioliigassa puhuvat puolestaan, mutta Mané syötti vain yhden osuman. Jakoi maalikuninkuuden Salahin ja Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangin kanssa.
Arvosana: 8.

Roberto Firmino

Brasilialinen pelasi tällä kaudella ajoittain uudessa roolissa astetta matalammalla. Tämä näkyi hieman tehoissa. Firmino teki viime kaudella 15 maalia, mutta jäi tällä kaudella 12 osumaan. Firmino on mainio linkki keskikentän ja vauhdilla kiitävien Salahin ja Manén välissä. Lihasvammat vaivasivat keväällä.
Arvosana: 8.

Xherdan Shaqiri

Sveitsiläinen joutui tyytymään ensimmäisellä Liverpool-kaudella usein vaihtomiehen rooliin, mutta pääsi 11 kertaa avaukseen Valioliigassa. Hän onnistui muuttamaan usein pelin kulun, kun pääsi nurmelle. Shaqiri osui Valioliigassa kuusi kertaa.
Arvosana: 7.

[readmore from=TOP-listat]

Divock Origi

Belgialainen upotti Barcelonan, Evertonin ja Newcastlen viime hetken tärkeillä maaleilla. Toi loppuhetkille pääpelivoimaa. 24-vuotias pelaaja kaipaa jatkossa enemmän minuutteja. Arvosana: 7.

Daniel Sturridge

Niin ikään penkille jämähtänyt hyökkääjä osui harjoituskaudella ja syksyllä tiuhaan. Tahti hyytyi samalla, kun vastuu väheni. Seuran ikoni Graeme Souness syytti pelaajaa yrityksen puutteesta. Jatkossa uusiin haasteisiin?
Arvosana: 4.