Manchester City otti toisen peräkkäisen mestaruuden. Taivaansinisten pelaajaryhmä on huippulaadukas. Kevin De Bruyne joutui huilaamaan pitkään, mutta uusia tähtiä syttyi: esimerkiksi Bernardo Silva nousi esiin Etihadilla. Joukkueen tärkein palanen on silti manageri Pep Guardiola. Katalonialaisen tiukassa otteessa tulee tyylillä tulosta.

Maalivahdit

Ederson

Brasilialainen joutui torjumaan tällä kaudella vain reippaat 50 kertaa. Vertailun vuoksi: Manchester Unitedin David de Gea ehti pallon tielle yli 120 kertaa. Huimat 19 kertaa nollat pitänyt Ederson loi jälleen pohjat Taivaansinisten pallonhallinnalle. City purkaa paineen taitavasti brasilialaisen avulla.
Arvosana: 9.

Claudio Bravo

Akillesjännettään parannellut chileläinen jäi ilman vastuuta.
Arvosana: -.

Puolustajat

Aymeric Laporte

Tammikuussa 2018 Etihadille siirtynyt ranskalainen vakiinnutti paikkansa alakerrassa. Pep Guardiola peluutti suojattiaan lähinnä topparina, mutta Laporte sai viisi kertaa vastuuta laidallakin. Laporte avaa vasurillaan syöttösuuntia pelinrakentelussa. Tuo vaarallisuutta erikoistilanteisiin.
Arvosana: 9.

Kyle Walker

Saa maajoukkueessa vastuuta topparinakin, mutta viilettää Etihadilla oikealla laidalla. Vain yksi maaliin johtanut syöttö on vähän Walkerille. Hän pohjusti viime kaudella kuusi osumaa. Walker piti viime kesänä poikkeuksellisen lyhyen loman MM-turnauksen jälkeen, jotta pääsi joukkueen mukaan. Tämä ei näkynyt loukkaantumisina. Jämäkkä englantilainen jaksoi hyvin.
Arvosana: 8.

John Stones

Englantilainen jatkoi tällä kaudella komealla 94-95-prosentin syöttövarmuudella. Guardiola käytti suojattiaan muutaman kerran valetopparina. Stones nousi puolustuslinjasta keskikentän pohjalle, jotta City pystyi luomaan alueelle määrällisen ylivoiman. Paranteli lihasvammojaan maaliskuussa.
Arvosana: 8.

Nicolás Otamendi

Menetti paikkansa avauskokoonpanossa, kun Laporte otti argentiinalaisen paikan. Kova taklaaja saattaa hyvinkin lähteä kesällä muualle, kun Guardiola hakee lisää syöttötaitoa alakertaan.
Arvosana: 7.

Vincent Kompany

Kokenut belgialainen selätti pahimman loukkaantumiskierteensä. Kompany sai keväällä hyvin vastuuta. Pitkään jatkuneet vaivat heijastuivat kulmikkuutena. Guardiola korosti kapteenin merkitystä pukukopissa. Kompany nousi loppuhetkillä esiin ja pamautti unohtumattoman voittomaalin Leicesterin verkkoon. Jatko avoin.
Arvosana: 7.

Oleksandr Zintshenko

Ukrainalainen otti keväällä paikkansa vasempana puolustajana. Zinchenko sopii rooliin hyvin, koska liikkuu innolla kentän sisemmälle laitakaistalle: Guardiola edellyttää tätä liikettä. Syötti kolme maalia suhteellisen vähäisillä minuuteilla.
Arvosana: 8.

Benjamin Mendy

Sosiaalisen median taitava ranskalainen kärsi jälleen polvivaivoista. Pelasi kymmenen sarjaottelua ja pohjusti viisi maalia. Räjähtävästi nousevassa laitapuolustajassa on potentiaalia, mutta luottaako Guardiola enää vasuriin?
Arvosana: 7.

Danilo

Siirtohuhuissa välähdellyt brasilialainen on jäänyt varamieheksi Etihadilla. Oikeajalkainen Danilo pärjää molemmilla laidoilla. Jatkuvatko pelit Italiassa ja Interissä?
Arvosana: 6.

Fabian Delph

Englantilaisen vastuu laski tällä kaudella. Delph sai tapaninpäivänä suoran punaisen ja jämähti tämän jälkeen vähälle vastuulle. Guardiola istutti vasurin laitapuolustajaksi. Jatkossa uusiin haasteisiin ja takaisin keskustaan?
Arvosana: 5.

Keskikenttäpelaajat

Bernardo Silva

Portugalilainen löi läpi tällä kaudella. Silva loisti oikealla laidalla ja keskellä. Silva pysyy huimasti kiinni pallossa. Portugalilaisen kuljetukset ja harhautukset luovat tilaa joukkuetovereille. Silva ei tee eroa voimalla tai nopeudella, vaan ajatuksen voimalla.
Arvosana: 9.

Fernandinho

Brasilialainen tasapainotti jälleen luotettavasti ja kovaotteisesti keskikentän pohjalla. City on pulassa, kun Fernandinho, 33, lopettaa tai hyytyy. Hän riistää ja katkoo, mutta myös puhkoo linjoja syötöillään.
Arvosana: 9.

David Silva

Espanjalainen syöttötaituri pelasi perusvakaan kauden keskustassa, mutta ei yltänyt aivan parhaimpaansa. Silva on joukkueelleen äärimmäisen arvokas pelaaja, koska hän uhkaa vastustajaa kahdella eri tavalla: syöttämällä ja pitämällä palloa. Samalla hän nousee taustalta puolustuslinjan selustaan. Espanjalaisen tehot valahtivat viime kauden loistosta.
Arvosana: 8.

Ilkay Gündogan

Jopa muualle yhdistetty saksalainen nousi aiempaa suurempaan rooliin Etihadilla. Gündogan pärjää kärjen takana ja pohjalla. Saksalaisen sopimus päättyy kesällä 2020, mutta neuvottelut pätkivät. Taivaansinisten kannattaa pitää hänestä kiinni, koska Fernandinho ei pelaa loputtomiin huipulla.
Arvosana: 8.

Kevin De Bruyne

Loukkaantumiset pilasivat belgialaisen kauden. De Bruyne on pelannut hurjat määrät viime vuosina. Raju tahti kostautui pahemman kerran. Polvi petti syksyllä. De Bruyne kärsi keväällä erilaisista lihasvammoista. Hän pelasi Valioliigassa 19 ottelussa ja teki vaatimattomat tehot (2+2).
Arvosana: 6.

Phil Foden

Superkyky osoitti vähäisilläkin minuuteilla, että hän on tulevaisuuden nimi. Guardiola antoi stockportilaiselle niukasti vastuuta. Manageri ei suostunut toisaalta päästämään suojattiaan lainalle. Foden, 18, saa jatkossa enemmän vastuuta, jos jatkaa yhtä nöyrästi. Sulavaliikkeinen keskikenttäpelaaja sopii hyvin Taivaansinisten positional playhin.
Arvosana: 7.

Hyökkääjät

Sergio Agüero

Argentiinalainen rikkoi jälleen 20 maalin rajan Valioliigassa. Guardiola on muovannut kärjestä aiempaa kokonaisvaltaisemman pelaajan. Agüero pohjusti kahdeksan osumaa tällä kaudella Valioliigassa. Usein jopa hieman aliarvostettu Agüero mahtui viime kauden tapaan pelaajayhdistyksen vuoden joukkueeseenkin.
Arvosana: 9.

Raheem Sterling

Pokkasi pelaajayhdistyksen parhaan nuoren pelaajan palkinnon – 24-vuotiaana. Sterling teki 17 ja pohjusti 10 maalia Valioliigassa. Guardiola peluutti Queens Park Rangersin kasvattia oikealla ja vasemmalla, mutta Sterling liikkui oikea-aikaisesti linjojen väleihin. Hän tuo sumppuja murtavilla kuljetuksillaan ja harhautuksillaan valtavasti lisäarvoa.
Arvosana: 9.

[readmore from=TOP-listat]

Leroy Sané

Saksalainen jäi keväällä usein sivuun avauskokoonpanosta. Tämä johtui siitä, että Guardiola peluutti kuumaa Bernardo Silvaa usein laidalla. Vasemmalla pääosin pelannut Sané toi penkiltä suoraviivaisuutta väsyneitä vastustajia vastaan. Saksalaisen asenne on puhuttanut pitkään. Sitkeät kirjoitukset kertovat, että City harkitsee pelaajan kauppaamista.
Arvosana: 7.

Riyad Mahrez

Kesällä Etihadille saapunut algerialainen joutui uuteen tilanteeseen. Mahrez sai Leicesterissä vastuuta, mutta sai kilpailla nyt paikastaan. Mahrezin vastuu väheni keväällä. Guardiola on vakuuttanut, että luottaa Mahreziin. Taivaansinisten kurinalaiseen kokonaisuuteen sopeutuminen vie aikaa. Hän pääsee ensi kauteen paremmista asemista.
Arvosana: 6.

Gabriel Jesus

Brasilialainen pääsi penkiltä kentälle 21 kertaa Valioliigassa. Jesus on vasta 22-vuotias, mutta häneltä odotettiin loistavan alun jälkeen todella paljon. Jesus pääsi viime kaudella avauskokoonpanoon peräti 19 kertaa. Vastuu jäi vähemmälle, kun Agüero otti paikkansa piikissä ja Guardiola peluutti Bernardo Silvaa korkeammalla. Jesus on todella taitava pallon kanssa, mutta tehoja kaivataan lisää. Tällä kaudella hän osui seitsemän kertaa.
Arvosana: 6.