Tottenham hätyytteli talvella jopa kärkeä, mutta valahti neljänneksi. Harry Kane paranteli jälleen pitkään nilkkaansa, mutta Son Heung-min korvasi maalitykin. Lopussa esiin nousi Lucas Moura. Tottenham luotti yhtenäisyyteen. Pukukoppiin ei hankittu yhtään uutta pelaajaa tällä kaudella.

Maalivahdit

Hugo Lloris

Ranskalaisen kausi ei mennyt putkeen. Lloris tuomittiin MM-kullan jälkeen rattijuopumuksesta. Hän jäi kohussa pitkäksi aikaa sivuun ja haparoi tämän jälkeen. Kohensi otteitaan keväällä ja tiputti Ajaxin Mestarien liigan välierissä venytyksillään. Floppasi kapteenina ja johtajana pahasti.
Arvosana: 7.

Paulo Gazzaniga

Argentiinalainen pääsee satunnaisesti tolppien väliin, mutta ei petä. Tuurasi hyvin syksyllä, kun Lloris huilasi. Gazzaniga saapuu rohkeasti vastaan. Tämä sopii mielellään korkealla prässäävän joukkueen tyyliin.
Arvosana: 7.

Puolustajat

Toby Alderweireld

Belgialainen on katsonut pitkään muualle ja jättänyt jatkosopimustarjoukset allekirjoittamatta. Toppari kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja pääsi avauskokoonpanoon vain 13 kertaa Valioliigassa. Tällä kaudella startteja tuli 34. Alderweireldin nykydiilissä on 25 miljoonan punnan ulosostohinta. Hänet on yhdistetty Manchester Unitediin – ja jopa Arsenaliin.
Arvosana: 8.

Kieran Trippier

Oikeaa puolustajaa viedään Napoliin, sillä Tottenham on yhdistetty Crystal Palacen Aaron Wan-Bissakaan. Englannin maajoukkuepelaaja esiintyi vakaasti. Trippier nousee ja keskittää vahvasti, mutta hoitaa puolustusvelvoitteensakin. Hän kaipaa petrausta syöttöprosenttiinsa (79).
Arvosana: 8.

Davinson Sánchez

Kolumbialaisesta on kouliintunut luottopelaaja. Sánchez höntyili vielä viime kaudella, mutta maltillisena tunnettu manageri Mauricio Pochettino antoi hänelle aikaa. Argentiinalaisen kärsivällisyys palkittiin jälleen kerran: Sánchez pysyi Valioliigan vauhdissa aiempaa paremmin mukana. Sánchez on myös mainettaan varmempi syöttäjä.
Arvosana: 8.

Jan Vertonghen

Takareisivaivat pitivät belgialaisen sivussa 85 päivää tällä kaudella. Vertonghen on Tottenhamille erittäin tärkeä hahmo. Hän tuo rauhallisuutta ja varmuutta alakertaan. Vertonghen katkoo, mutta myös tukee ja varmistaa erittäin hyvin. Väläytti tällä kaudella laidalla hyökkäävämmässäkin roolissa.
Arvosana: 8.

Danny Rose

Englantilainen ei pelkää sanoa julkisesti mielipiteitään. Rose sai muutaman vaisumman kauden jälkeen palstatilaa esityksilläänkin. Rose kärsii hieman siitä, että Tottenham suosii murtautumisissa turhan usein korkeita keskityksiä. Hän pohjusti kolme maalia tällä kaudella Valioliigassa.
Arvosana: 8.

Ben Davies

Nivunen vaivasi walesilaista talvella. Davies on perusvarma suorittaja ja Pochettino luottaa häneen. Pochettino saa pohtia tarkkaan, miksi Davies pohjusti viime kaudella kuusi maalia Valioliigassa, mutta jäi tällä kaudella nollille. Vasen puolustaja uhkaa valahtaa vakituiseksi vaihtomieheksi, jos tehot pysyvät heikkoina.
Arvosana: 7.

Juan Foyth

Argentiinalainen ei mahtunut syksyllä edes Mestarien liigan viralliseen kokoonpanoon, mutta löi läpi marraskuussa. 21-vuotias toppari on jatkossa suuressa roolissa, jos kehitys jatkuu. Foyth syöttää varmasti ja taklaa tulisesti.
Arvosana: 8.

Serge Aurier

Reidet ja nivuset vaivasivat läpi kauden. Aurier on jäänyt pettymykseksi sen jälkeen, kun jätti Paris Saint-Germainin kesällä 2017. Oikea puolustaja harhauttelee ja pysyy kiinni pallossa. Tietty perusvarmuus on sen sijaan puuttunut hänen otteistaan.
Arvosana: 6.

Kyle Walker-Peters

Seuran kasvatti on ollut jo pari kautta läpimurron kynnyksellä, mutta kilpailu on kovaa. Syötti peräti kolme osumaa tapaninpäivän Bournemouth-ottelussa.
Arvosana: 6.

Keskikenttäpelaajat

Christian Eriksen

Tanskalainen yhdistettiin läpi kauden Real Madridiin. Eriksen ei suostunut allekirjoittamaan jatkodiiliä Tottenhamin kanssa, mutta esiintyi nurmella hyvin. Teki Valioliigassa kahdeksan ja pohjusti 12 maalia. Eriksen sopeutui mainiosti keskikentän timanttiin ja 4–2–3–1-ryhmitykseen. Hän pelasi useassa eri roolissa, välillä vasemmalla, välillä jopa pohjalla.
Arvosana: 8.

Moussa Sissoko

Paljon parjattu ranskalainen vakiinnutti paikkansa avauskokoonpanossa. Pochettino korosti voimakkaan pelaajan arvokasta panosta tilanteenvaihdoissa. Kesällä 2016 seuraan siirtynyt ranskalainen on sopeutunut haastavan alun jälkeen hyvin pohjoislontoolaisten kokonaisuuteen.
Arvosana: 8.

Dele Alli

Mitä on tapahtunut Allille? Hän teki kaudella 2016-17 tehot 18+7, mutta nyt tehot jäivät lukuihin 5+3. Romahduksen selittää osin, että Tottenham panosti ennen vahvasti Allin taustanousuihin. Toisaalta Pochettino on yrittänyt kehittää Allia kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Pelaaja saa silti katsoa peiliin. Kehitys ei näytä tilastojen valossa hyvältä.
Arvosana: 7.

Harry Winks

Lopullinen läpimurto huipulle on lähellä, mutta loukkaantumiset heittävät kapuloita rattaisiin. Viime kauden paha nilkkavamma vaikutti kehitykseen. Winks joutui keväällä nivusleikkaukseen, mutta ehti pelata 26 ottelussa Valioliigassa. Seuran kasvatti on varma syöttäjä ja terrierimäinen taistelija kentän keskustassa.
Arvosana: 7.

Eric Dier

Reidet, lantio ja umpilisäketulehdus vaivasivat. Englantilainen pelasi 20 ottelussa Valioliigassa. Dier on keskikentän pohjalla parhaimmillaan maailmanluokkaa, mutta pelin rytmittämisessä ja syöttöprosentissa (85) on vielä parantamisen varaa.
Arvosana: 7.

Erik Lamela

Argentiinalainen on taistellut viime vuodet loukkaantumisia vastaan. Tällä kertaa vaivasivat muun muassa takareidet. Lamela on arvokas pelaaja, koska hän pysyy sitkeästi kiinni pallossa ja houkuttelee vastustajia puoleensa. Hän pystyy muuttamaan pelin kulun, kun tulee vaihdosta nurmelle.
Arvosana: 6.

Victor Wanyama

Jo hieman unohtunut kenialainen nousi keväällä suurempaan rooliin keskikentän pohjalla, mutta joutuu taistelemaan asemistaan. Wanyama on mainio rikkoja ja katkoja, mutta vastuu on tiukassa, jos Spurs ei kärsi loukkaantumisista. Uusin haasteisiin?
Arvosana: 6.

Hyökkääjät

Harry Kane

Krooniset nilkkavaivat vaivaavat, mutta Kane osuu edelleen kiitettävällä tahdilla. Tykkiä ei voi silti pitää korvaamattomana, sillä Tottenham on pelannut yhtenäisesti ilman suurinta tähteään. 17 maalia 28 ottelussa Valioliigassa on hyvä tahti, mutta Kane pystyy parempaankin.
Arvosana: 8.

Son Heung-min

Eteläkorealainen loisti erityisesti joulukuussa, mutta keskelle talvea osunut Asia Cup hidasti tahtia. Son on joukkueelleen erittäin arvokas pelaaja, koska hän ohittaa ja viimeistelee varmasti. Samalla hän sitoutuu joukkueen kokonaisuuteen ja hoitaa vastaprässitkin moitteetta.
Arvosana: 8.

[readmore from=TOP-listat]

Lucas Moura

Brasilialainen siivitti pohjoislontoolaiset Mestarien liigan loppuotteluun hattutempullaan Amsterdamissa. Tämä ilta jää seuran historiaan. Moura ei nouse kovin usein otsikoihin, mutta kuului tällä kaudella liljanvalkoisten vakionimiin. Moura repii vastustajan puolustuslinjaa selustaan suuntautuvilla liikkeillään.
Arvosana: 8.

Fernando Llorente

Hyökkääjä teki yhden ja pohjusti neljä maalia Valioliigassa. Pochettino otti 193-senttisen kärjen usein kentälle, jos tarvitsi pääpelivoimaa. Llorente antoi ominaisuuksillaan joukkueelleen lisäarvoa ja osoitti vähäisestä vastuustaan huolimatta hienoa asennetta.
Arvosana: 7.