Valioliigan nurmilla syttyi tälläkin kaudella uusia tähtiä. Alla heistä kirkkaimmat.

1. Trent Alexander-Arnold, Liverpool

Oikea puolustaja pääsi viime kaudella avauskokoonpanoon 18 kertaa, mutta löi toden teolla läpi tällä kaudella. Alexander-Arnold, 20, syötti peräti 12 maalia. Liverpool haluaa puhkoa syötöillä mahdollisimman monta linjaa. Seuran kasvatti sopii tyyliin hyvin. Alexander-Arnold havainnoi nopeasti ja valitsee tilanteeseen parhaiten sopivan vaihtoehdon. Kehittyi pallonriistäjänäkin. Antoi FC Barcelonan kaataneen kulmapotkun. Tämä maali puhuttaa Anfieldilla vielä pitkään.

2. Lucas Digne, Everton

Seuran ikoni Leighton Baines menetti paikkansa, kun entinen FC Barcelonan pelaaja saapui Goodison Parkille. Vasen puolustaja pelasi 35 ottelussa tällä kaudella. Hän teki ja pohjusti Valioliigassa neljä maalia. Digne, 25, nousi uudeksi suosikiksi Goodison Parkilla. Hän tekee tuhoja vasurillaan ja antaa tarkkoja palloja. Ranskalaisen kevät huipentui, kun Manchester United kaatui luvuin 4–0. Digne pamautti pallon vieraiden verkkoon.

3. Ricardo Pereira, Leicester

Entinen FC Porton pelaaja kävi 2015-17 lainalla Ranskan pääsarjan OGC Nicessä ja nousi sarjan parhaiden laitapuolustajien joukkoon. Pereira, 25, ei pettänyt odotuksia King Powerilla. Vahva harhauttelija vakuutti puolustusasenteellakin. Hän syötti komeat kuusi maalia tällä kaudella. Leicester teki todellisen ryöstön. 25 miljoonaa puntaa on pilkkahinta tämän luokan kaverista.

[readmore from=TOP-listat]

4. James Maddison, Leicester

Toinen Kettujen huippuhankinta. Hän loi heti ensimmäisellä kaudellaan eniten maalipaikkoja (100) koko Valioliigassa. Norwich kuittasi Coventryn kasvatista 20 miljoonaa puntaa. Maddison, 22, on jo yhdistetty jättiseuroihin. Tottenham esimerkiksi kaavaili hänestä korvaajaa Christian Eriksenille. Maddison antaa oikealla jalallaan todella tarkkoja palloja. Hän teki ja pohjusti seitsemän maalia tällä kaudella.

5. Aaron Wan-Bissaka, Crystal Palace

Oikea puolustaja valittiin seuran kuukauden parhaaksi pelaajaksi neljä kertaa – ja lopulta koko kaudenkin parhaaksi pelaajaksi. Tottenham on Kotkien kasvatin perässä. Entinen laitahyökkääjä sai näyttöpaikan helmikuussa 2018, kun Palace kärsi loukkaantumisista. Wan-Bissaka, 21, on pitänyt tämän jälkeen kiinni asemistaan ja noussut Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Wan-Bissaka pohjusti kolme maalia tällä kaudella Valioliigassa.