Manchester Cityn puheenjohtaja Khaldoon Mubarak on reagoinut kovin sanoin La Liga -pomo Javier Tebasin lausuntoihin, kertoo Guardian-lehti.

Tebas syytti viime viikolla Cityä ja PSG:tä siirtomarkkinoiden vääristämisestä ja eurooppalaisen jalkapallon vahingoittamisesta ”öljy- ja kaasurahalla”. City on kiistänyt toistuvasti rikkoneensa Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) taloudellisen reilun pelin sääntöjä.

– Menestys aiheuttaa aina tietyn verran mustasukkaisuutta, kateutta – miten ikinä sen haluattekaan ilmaista. Tiedätte Manchester Unitedin dominoineen Valioliigaa monen vuoden ajan. Tiedätte, mitä he joutuivat kestämään niin monen vuoden ajan, Mubarak kommentoi.

Hänen mukaansa kilpailijaseurat ovat nyt asettuneet Cityä vastaan seuran selän takana.

– Jalkapallomaailma on erittäin pieni, ja sana leviää erittäin nopeasti. Joten kun joku jonkin seuran johtotehtävässä oleva henkilö sanoo tai briiffaa jotakin, arvatkaa mitä? Me tiedämme siitä.

– Todellisuus on se, ettemme ostaneet kalleinta pelaajaa, kalleinta maalivahtia, kalleinta keskikenttäpelaajaa, kalleinta kärkipelaajaa. Katsotaan faktoja.

Kun Mubarakilta kysyttiin suoraan kommenttia Tebasin lausunnosta, vastaus oli paljonpuhuva. Hänen mukaansa kyseessä oli tekopyhä hyökkäys koko Valioliigaa vastaan.

– Etnisyyden tuomisessa mukaan keskusteluun on jotakin todella väärää. Tämä on yksinkertaisesti inhottavaa.

– Tiedän, että ihmiset eivät halua puolustaa Manchester Cityä, mutta Herran tähden – alkakaa puolustaa tätä liigaa.