Espanjan poliisi on tehnyt useita pidätyksiä La Ligan pyynnöstä koskien toukokuuta 2018. ”Organisoitua rikollisjärjestöä” epäillään ottelumanipulaatioista maan kahdella korkeimmalla sarjatasolla.

Epäiltyjen joukossa on muun muassa Huescan seurapresidentti Agustin Lasaosa, Real Valladolidin Borja Fernandez, Deportivon Inigo Lopez, ex-pelaajat Raul Bravo ja Carlos Aranda. Mainittujen lisäksi mukana on myös Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Leedsin omistama Samu Saiz, joka on ollut tammikuusta alkaen lainalla La Liga -seura Getafessa.

Saizia vielä ole vielä pidätetty, sillä hän on perheensä kanssa lomareissulla. Hänet ostettiin Leedsiin Huescasta kesällä 2017.

– Tämän päivän poliisitoimet ovat seurausta valituksesta, jonka La Liga on tehnyt Espanjan viranomaisille mahdollisesta ottelumanipulaatiosta toukokuussa 2018, La Ligasta kommentoitiin.

– Tahdomme kiittää poliisia poikkeuksellisesta työstä purkaakseen toiminnan, joka vaikuttaa olevan organisoidun rikollisjärjestön toimia. Heidän pyrkimyksenään on taloudellisen hyödyn saaminen järjestämällä ennakkoon jalkapallo-otteluita.

Lähteet: Sky Sports ja Marca