Mestarien liigan loppuottelupäivän piti olla jalkapallon ystäville juhlapäivä, mutta lauantai on kuitenkin kulunut murheellisissa merkeissä. Jalkapallomaailma järkyttyi, kun uransa aikana muun muassa Sevillaa, Arsenalia, Real Madridia ja Atlético Madridia edustaneen José Antonio Reyesin kerrottiin kuolleen.

Kevätkaudella Espanjan kakkosliigan Extremadurassa pelannut Reyes oli kuollessaan 35-vuotias. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo ja kolme lasta. Reyesin kohtaloksi koitui auto-onnettomuus, jossa kuoli myös pelaajan serkku. Toinen serkku on tiettävästi sairaalahoidossa.

Reyes pelasi Arsenalissa kahden ja puolen kauden ajan vuosina 2004-2006. Suru-uutisen jälkeen miestä ovatkin muistelleet sosiaalisessa mediassa muun muassa Arsenalin Invincibles-joukkueen pelikavereina pelanneet Thierry Henry, Freddie Ljungberg ja Cesc Fábregas.

– Olen musertunut kuullessani surulliset uutiset José Antonio Reyesistä. Loistava pelaaja, mahtava joukkuekaveri ja poikkeuksellinen ihminen. Toivotan hänen perheelleen ja ystävilleen voimia ja rohkeutta vaikeina aikoina, Thierry Henry kirjoitti.

– Turtana entistä joukkuekaveriani, José Antonio Reyesiä koskevien uutisten takia. Hän lähti aivan liian aikaisin. Hänen perheensä ja ystävänsä ovat ajatuksissani, Ljungberg puolestaan sanaili.

https://twitter.com/ThierryHenry/status/1134787927966408704

Freddie Ljungberg

@freddie
Numbed by the news about my former team-mate, Jose Antonio Reyes. Gone far too soon, my thoughts are with his family and friends

Reyesin erityisen hyvin maajoukkuetehtävistä tunteva Fábregas muisteli maanmiestään vielä paljon hartaammin:

– Ensimmäinen kunnon ystäväni ammattijalkapalloilun maailmassa ja huonekaverini, joka halusi aina nukkua ilmastoinnin kanssa, vaikka lämpötila olisi ollut -10. Nöyrä kaveri, jolla oli aina hymy kasvoillaan. Hän oli mahtava jalkapalloilija ja ilmiömäinen ihminen, Fábregas aloittaa muistokirjoituksensa.

– En olisi voinut herätä tänään yhtään tätä huonommin. En unohda ikinä sitä, kuinka sinä ja perheesi kutsuitte minut kotiinne ensimmäisiksi jouluikseni Englannissa, kun olin 16-vuotias ja yksin. En unohda koskaan jalkapallotennismatsejamme salilla ennen ja jälkeen harjoitusten. Myös yhteytemme kentällä oli erityinen, sillä sinut oli aina helppo löytää linjojen välistä, jotta pääsit ratkaisemaan pelejä.

– Olen aina sanonut, että olit yksi jalkapallomme suurimmista lahjakkuuksista, ja tiedän, etten erehdy. Puhuin sinusta vain kaksi päivää sitten haastattelussa. Ehkä se oli merkki, jotta muistaisin sinut, hyvä ystäväni. En unohda, emmekä unohda sinua koskaan. Olet aina sydämissämme. Lepää rauhassa, José Antonio Reyes. Rakastan sinua. Cesc.

Myös lauantai-illan Mestarien liiga -finalistien Tottenhamin ja Liverpoolin joukkueissa on José Antonio Reyesin entisiä pelikavereita. Tottenhamin hyökkääjä Fernando Llorente pelasi Reyesin kanssa yhdessä Sevillassa kaudella 2015-2016. Liverpoolin Alberto Moreno – joka on pelannut Mestarien liigaa tällä kaudella vain kahdeksan minuuttia, mutta matkusti joukkueen mukana Madridiin – oli puolestaan Reyesin kanssa samaan aikaan Sevillassa vuosina 2012-2014.

– Mahdotonta. En voi vieläkään uskoa sitä. Tulen muistamaan sinut koko ikäni, veli. Niin paljon yhteisiä hetkiä ja niin paljon naurua. Lepää rauhassa veli!! Rakastan sinua!! Aina sydämessäni, Moreno kirjoitti.

Alberto Moreno

@18albertomp
Imposible😢 no me lo puedo creer aún. Gitano hermano te voy a recordar toda la vida 🙏🏻🙏🏻 tantos momentos juntos tantas risas.... Descansa en paz hermano!!! Te quiero!! Siempre en mi corazón 🙏🏻🙏🏻

Sevilla Fútbol Club

@SevillaFC
No podríamos ofrecer una noticia peor. Ha fallecido en accidente de tráfico nuestro querido canterano José Antonio Reyes. Descanse en paz.

Myös Liverpool ja Tottenham välittivät Twitterin kautta surunvalittelunsa.

Liverpool FC

@LFC
We're saddened to hear of the passing of José Antonio Reyes. Our thoughts are with his family and friends.

RIP José.

Sevilla FC

@SevillaFC_ENG
We couldn't be confirming worse news. Beloved Sevilla star José Antonio Reyes has died in a traffic collision. Rest in peace.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
We are all deeply saddened to hear of the passing of Jose Antonio Reyes. All of our thoughts are with Jose's friends and family, and everyone at Arsenal at this very difficult time.

Arsenal

@Arsenal
Everyone at Arsenal is devastated by the shocking news that our former player Jose Antonio Reyes has died in a traffic collision in Spain.

Jose Antonio Reyes: 1983-2019

Rest in peace, Jose ❤️