Tottenhamin ja Liverpoolin välinen Mestarien liigan loppuottelu alkaa tuota pikaa, ja mikäli kevään huikea hulinatrendi jatkuu, on maaleja luvassa. Samaa lupaa myös erikoinen tilastoharvinaisuus kuluvan vuosikymmenen Mestarien liigan finaaleista.

Jalkapallofinaaleja on totuttu pitämään vähämaalisina, passiivisina ja jopa tylsinä. Mestarien liigaan tämä ei kuitenkaan ole erityisemmin pätenyt, sillä edellisen kerran loppuottelussa on nähty nollapeli vuonna 2010. Viimeisen kahdeksan finaalin 16 maalivahdista jokainen on siis saanut antautua vähintään kerran.

Edellisen kerran maalivahti piti maalinsa koskemattomana Mestarien liigan loppuottelussa keväällä 2010, kun Internazionale voitti Bayern Münchenin 2-0. Tuolloin Interin maalia vartioi Brasilian maajoukkuevahti Julio Cesar, joten kenties se on hyvä ennusmerkki Brasilian nykyiselle maajoukkuevahdille Alisson Beckerille, joka torjuu Liverpoolin tolppien välissä?

Coral

@Coral
The last goalkeeper to keep a clean sheet in a Champions League final was Júlio Cesar for José Mourinho’s Inter Milan side in 2010.

Alisson is the first Brazilian goalkeeper to appear in a final since then…

Eikä se olisi ainoa yhdistävä tekijä. Tänä iltana Mestarien liiga -pokaalista taistellaan Madridissa, Atléticon kotistadionilla Wanda Metropolitanolla. Vuonna 2010 finaalinäyttämö löytyi samasta kaupungista, mutta tuolloin miteltiin tosin Real Madridin Santiago Bernabéulla.

Muista myös Mestarien liigan liveseurantasivumme.