Englanti voitti lauantaina Sveitsin Nations Leaguen pronssiottelussa. Peli eteni aina rangaistuspotkukilpailuun saakka, missä Jordan Pickford nousi joukkueen sankariksi ratkaisevalla torjunnallaan.

Englanti hallitsi palloa ja onnistui luomaan lukuisia maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla. Viimeistely ei kuitenkaan osunut kohdilleen.

Harry Kane kävi jo kolmen minuutin lähellä maalia, kun Spurs-hyökkääjä vastaanotti Jesse Lingardin pysytysyötön rangaistusalueen sisällä ja chippasi pallon kohti takakulmaa. Yann Sommer sai kuitenkin sormen päänsä väliin ja pallo kimposi ylärimaan.

Sommer joutui myös vartin pelin jälkeen pelastustöihin, kun hän torjui Raheem Sterlingin matalan laukauksen paikasta, mistä Manchester City -hyökkäjään olisi ehdottomasti pitänyt tehdä maali.

Dele Allilla oli myös hyvä sauma avata maalihanat puolen tunnin kohdalla, mutta hänen puskunsa lähietäisyydeltä suuntautui hieman ylitse maalin.

Toisen puoliajan ensimmäinen vaarallinen maalipaikka syntyi 54. minuutin kohdalla. Danny Rosen keskitys oli tulla maalin suulle Kanelle, mutta Newcastle-toppari Fabian Schär ehti väliin ja ohjasi pelivälineen tolppaan.

Jordan Pickford joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin heti seuraavasta tilanteesta, kun Arsenalin Granit Xhaka ampui vihaisesti kohti maalia. Everton-vahti ylsi kuitenkin sveitsiläiskapteenin laukauksen tielle.

Sveitsin harmiksi Liverpoolin laitahyökkääjä Xherdan Shaqiri joutui jättämään kentän 65 minuutin kohdalla loukattuaan nilkkaansa.

Englanti luuli siirtyneensä ottelussa viimein johtoon, kun ottelua oli pelattu 84 minuuttia. Dele Alli puski pallon epäonnekkaasti ylärimaan, mutta vaihdosta sisään tullut Bournemouth-hyökkääjä Callum Wilson pääsi nikkaamaan pallon sisään.

Maali kuitenkin tarkastetiin samantien VAR:in avulla ja hylättiin. Wilson oli rikkonut Sveitsin Manuel Akanjia juuri ennen Allin puskuyritystä, vetäessään hänet takaa päin maahan.

Englannilta hylättiin maali myös joukkueen edellisessä ottelussa Hollantia vastaan, mikä sai englantilaiskannattajat laulamaan VAR:sta huonoon sävyyn myös tänään.

Kamppailu eteni jatkoajalle ja Englanti jatkoi painostamista. Eric Dier ja Sterling kävivät saman tien lähellä maalia, mutta tilanne pysyi maalittomana.

Sommer venyi hetkeä myöhemmin loistavaan kaksoistorjuntaan Allin ja Sterlingin yrityksistä.

Jatkoajan toisella puoliajalla Englanti jatkoi huippupaikkojen tyrimistä. Raheem Sterling hankki vapaapotkun rangaistusalueen reunalta, mutta laukoi sen ylärimaan. Kyseessä oli jo kolmas kerta kun Englanti osui ottelun aikana joko tolppaan tai ylärimaan.

Ottelu eteni lopulta rangaistuspotkukilpailuun saakka, missä Englanti vei 6-5-voiton.