Tätä nykyä 21-vuotias Krystian Bielik siirtyi vielä teinipoikana, vuonna 2015, Legia Varsovasta Arsenaliin. Arsène Wengerin tulevaisuuden toivoksi nimeämä raakile oli tuolloin luonnollisesti akatemiaosaston peluri, mutta vuosien kuluessa hänestä on kehkeytynyt varteenotettava ehdokas seuran edustusmiehistöön – vai onko?

Unai Emery ei kerta kaikkiaan voi olla huomioimatta puolalaisen tuomaa mahdollisuutta – tämä on nimittäin pääasialliselta pelipaikaltaan toppari, ja sillä saralla Arsenalilla riittää töitä. Kapteeni Laurent Koscielny on ollut alakerran ehdoton johtaja, ja palasi tuohon asemaan myös pitkän ja vaikean loukkaantumisensa jälkeen. Sokratis Papastathopoulos teki hyvän, paikoin jopa vakuuttavan työn sekä Koscielnyn poissaollessa, että ranskalaisen rinnalla tämän palattua.

Rob Holdingin kuntoutumista odotetaan kuin kuuta nousevaa, nuori keskuspuolustaja osoitti ennen viime talven vakavaa loukkaantumistaan erittäin lupaavia merkkejä. Konstantinos Mavropanos on vielä yksi topparikokelas, joka kuitenkaan ei oikein onnistunut käyttämään viime kaudella saamiansa näytön paikkoja. Bielik sen sijaan on viime kuukausina loistanut, vaikkakin eri sarjatasoilla ja areenoilla.

Oikeajalkainen puolustaja, jolle alempi keskikenttäkään ei ole vieras, pelasi viime kauden lainalla Charltonissa. Hän oli isossa roolissa, kun lontoolaisten alaspäin johtanutta spiraalia katkaistiin. Charlton löi Ykkösliigan finaalissa Sunderlandin, ja nousi ensi kaudeksi tavallaan omalle paikalleen, Mestaruussarjaan. Bielik palkittiin finaalin parhaana pelaajana.

Bielikin roolia kuvailtiin Sky Sportsin raportissa nousun varmistaneesta ottelusta.

– Katsoitko, Unai Emery? Bielik on ollut Charltonin sensaatio kaudella, pelaten sekä topparina, että keskikentän puolustavassa roolissa. Hän oli jälleen Addicksin peruskallio, ja avainasemassa vaikeasti alkaneen ottelun kääntämisessä.

Askel kerrallaan – riittääkö se?

Matka Ykkösliigan ja Mestaruussarjan rajalta Valioliigaan on toki todella, todella pitkä. Sitä se on myös alle 21-vuotiaiden tasolta, jolla Bielik antaa paraikaa kovia näyttöjä.

Arsenal Academy

@ArsenalAcademy
4️⃣ goals in his last 6️⃣ games for club and country…

Krystian Bielik is a man in fine form 👏

Patrick Timmons

@PatrickTimmons1
Bielik has just scored his second goal at the U21 European Championship to give Poland the lead. He was one of Charlton’s best performers as they gained promotion & was MOTM in the play-off final. He’s also very young & versatile. I’ll be fuming if he’s not given a fair chance.

Arsenal-siirtonsa jälkeen Bielik on pelannut seuran reservijoukkueiden, ja Charltonin lisäksi lainalla Birgminghamissa ja Walsallissa. Itseluottamus oli jo ennen EM-kisoja korkealla tasolla, ja vihje uuden askeleen ottamisesta selkeä.

– Yksi asia on varma; en enää palaa Arsenalin alle 23-vuotiaiden joukkueeseen. Tässä vaiheessa siinä ei olisi mitään mieltä.

Seuraavaksi komeetan otteita voi seurata juhannuspäivän iltana, kun Puola kohtaa EM-turnauksessa lohkopeliensä päätteeksi Espanjan.