Viime kauden lainalla Bundesliiga-seura Hoffenheimissa viettänyt Reiss Nelson on jälleen kotonaan Lontoossa.

19-vuotias laituri sai Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueluotsi Aidy Boothroydilta vain yhden näytön paikan EM-kisoissa, joista joukkue jo putosi. Kenties Arsenal-pelaaja olisi ansainnut enemmänkin saumoja; ainoassa pelaamassaan ottelussa tämä iski rankkarimaalin, kun Englanti poimi ainokaisen pisteensä lohkossaan, 3-3 -tasapelillä Kroatiaa vastaan.

Viime kausi alkoi tehokkaasti myös Saksassa – marraskuun puoliväliin mennessä liigamaaleja oli kasassa jo kuusi. Lopulta peliaika jäi kuitenkin vähäiseksi; kaikki kilpailut mukaan lukien minuutteja kentillä kertyi 953, maaleja seitsemän.

Kokemus isossa liigassa oli kuitenkin hyvä.

– Todellakin. Opin todella paljon, loin uusia ihmissuhteita, ja sain valmentajilta paljon eväitä uralleni jatkossa. Lähteminen Hoffenheimista oli tavallaan vaikeaa, mutta Arsenal on minun seurani.

The Telegraphille puhunut Nelson tietää, mistä tulee, ja missä haluaa edetä.

– Olen läpikotaisin Arsenal. Kannatan Arsenalia, koko sukuni kannattaa Arsenalia. Se näkyy myös kanssakäymisessäni kannattajien kanssa; he arvostavat nuoria pelaajia, jotka nousevat omista riveistä.

Gunnersin edustumiehistöön murtautuminen ei ole helppo tehtävä, muttei myöskään täysin uusi haaste. Arsène Wengerin alaisuudessa tehtäviä joukkueessa löytyi kaudella 2017-2018 kaikkiaan 16 ottelussa, pääosin Eurooppa-liigassa.

– Olen saanut nyt vähän lisää raameja. Tein liigadebyyttini, kun olin 17-vuotias, ja vielä kaukana kypsästä pelaajasta. Nyt asiat ovat toisin.