Toppari Lewis Dunkin odotetaan kantavan Brightonin kapteeninnauhaa Valioliigassa kaudella 2019–20.

Nauha vaihtaa omistajaa, sillä kannattajien suursuosiota nauttiva seuraikoni Bruno päätti uransa päättyneeseen kauteen. Englannin A-maajoukkueessakin esiintynyt Dunk myöntää saappaiden olevan suuret.

– Brunon kaltaista henkilöä on vaikea seurata, mutta me olemme hiukan erilaisia kapteeneita. Hän puhuu kentällä enemmän, kun taas minä näytän enemmän sitä, kuinka paljon se merkitsee, Dunk sanoo.

– Yritän johtaa esimerkilläni kentällä ja saada kaikki seuraamaan sitä. Tietysti minun pitää silti myös puhua kentällä ja sen ulkopuolella, mutta uskon, että nauttisin lisävastuusta.

Dunk muistuttaa, että hän on jo toiminut kipparin roolissa, sillä Brunoa peluutettiin viime kaudella säästeliäästi.

– On hieman enemmän painetta, koska kaikki katsovat sinua. Olet kapteeni, ja sinun on johdettava joukkuetta esimerkilläsi.

Viime kuun lopussa ilmoitettiin, että 38-vuotias Bruno jatkaa Brightonin organisaatiossa valmennustehtävissä.

– Olen tietoinen Brunon vaikutuksesta seurassa vuosien varrella sekä kentällä että sen ulkopuolella. Olemme tyytyväisiä, että hän jäi uuteen rooliinsa. Hänen tuntemuksensa kaupungista, seurasta ja kannattajista sekä suhde pelaajiimme tulevat olemaan meille suuria etuja, Brightonin manageri Graham Potter kommentoi.

Lähteet: The Argus ja Sky Sports