Manchester United -legenda Bryan Robson on antanut mielipiteensä Paul Pogban tilanteesta ja agenttien ylivallasta. Sekä 26-vuotias Ranskan maajoukkuemies että hänen agenttinsa Mino Raiola ovat vihjanneet keskikenttäpelaajan halusta lähteä seurasta.

Pogbasta kiinnostuneita seuroja ovat olleet Real Madrid ja Juventus.

Siirtohaluista huolimatta Pogba liittyi mukaan Australiaan Unitedin harjoituskiertueelle. Ranskalainen osoitti päinvastaista asennetta maanmiehiinsä Atlético Madridista Barcelonaan siirtyneesen Antoine Griezmanniin ja Arsenalin Laurent Koscielnyyn verrattuna, jotka kieltäytyivät harjoittelemasta nykyisen seuransa kanssa.

Robson uskoo agenttien vaikuttavan nykypäivänä liikaakin pelaajien päätöksiin.

– Mielestäni agentit pystyvät nykyisin vaikuttamaan liikaa pelaajiin, sen sijaan että he tekisivät omat päätöksensä, Robson kritisoi Sky Sportsille.

– Joskus sitä saattaa tarvita apua siirtoasioissa ja siirtoajankohdissa. Loppujen lopuksi olet kuitenkin oma itsesi ja sinä voit itse osoittaa sen seuraavasi haluamaasi urapolkua. En usko pelaajien pystyvän siihen. He seuraavat aina agenttiensa neuvoja.

– Agentit haluavat pelaajien siirtyvän, koska he saavat siitä rahaa. Jos pelaaja on uskollinen seuralleen ja jää sinne, agentti ei ansaitse yhtä paljon rahaa. Mielestäni sillä on suuri vaikutus Manchester Unitedin lisäksi koko lajissa.

– Minun mielestäni pelaajien pitäisi katsoa peiliin ja kysyä, mitä he itse haluavat uraltaan.

[readmore from=Paul-Pogba]

Pogba on edustanut Unitedia kesästä 2016 lähtien palattuaan seuraan Juventuksesta. Robson neuvoo ranskalaista unohtamaan huhut keskittymään antamaan kaikkensa seuralle.

– Pidä pää alhaalla ja tee parhaasi harjoituskaudella. Mitä olen nähnyt harjoitustuokioista, hän on tehnyt juuri näin.