[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_custom_heading text=”Viime kausi” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379495337{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Crystal Palace sijoittui viime kaudella Valioliigassa tukevasti keskikastiin. Eagles onnistui hankalasta alusta huolimatta päättämään kevään sijalle 12.

Syyskaudella Palace oli jopa putoamisvaarassa voitettuaan ensimmäisestä 13 ottelustaan vain kaksi. Vahvin vire nähtiin viimeisellä viidellä kierroksella. Lontoolaisseura hävisi tuolloin vain kerran ja voitti kolme peliä. Niistä suurin päänahka tuli 3-2-vierasvoitolla Arsenalista.

Palace jäi sarjataulukossa pisteen verran sijalle 11 sijoittuneesta Watfordista ja sijoittui neljä pistettä Bournemouthin ja Newcastlen edelle.

Joukkueen tehokkain pelaaja oli 12 maalia viimeistellyt keskikenttäpelaaja Luka Milivojevic. Serbialainen ampui myös Palacen rangaistuspotkut.

Cup-kilpailuissa Palacen tie katkesi lyhyeen. Liigacupissa Middlesbrough jätti neljännellä kierroksella laulukuoroon. FA Cupissa polku vei pidemmälle puolivälieriin saakka. Tuosta parista jatkoon meni finaaliin saakka edennyt Watford.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – lähteneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379557708{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]

Aaron Wan-Bissaka siirtyi Manchester Unitediin. Kuva: Getty Images.

Aaron Wan-Bissaka (op, 21, Manchester United)

Wan-Bissaka löi viime kaudella tiensä läpi paitsi Palacen edustukseen, myös Valioliigaan eliittiin. Oikea laitapuolustaja esiintyi 35 valioliigaottelussa avauksessa ja oli vastustajille vaikea ohitettava.

Wan-Bissaka esiintyi erityisesti edukseen hyvin ajoitetuilla taklauksillaan ja tasaisuudellaan. Englantilainen keräsi myös kolme maalisyöttöä. Palace sai Wan-Bissakan myynnistä Manchester Unitedilta muhkean 55 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Bakary Sako jäi Palacessa vähälle vastuulle viime kaudella. Kuva: Getty Images.

Bakary Sako (vh, 31, Denizlispor)

Sako palasi tammikuussa 2019 Palaceen pätkäsopimuksella lyhyen West Bromwich -jakson jälkeen. Laiturin rooli jäi pieneksi ja peliaikaa kertyi kaikki kilpailut huomioiden vain neljässä valioliigaottelussa. Kesällä päättynyttä sopimusta ei enää jatkettu. Näin Sakon matka vie seuraavaksi Turkkiin Denizlisporiin.

Jason Puncheon (hk, 33, ilman seuraa)

Puncheon vietti pitkät seitsemän vuotta Eagles-paidassa. Keskikenttäpelaaja saapui seuraan ensiksi kesällä 2013 vuoden lainalla. Vastuu oli suurimmillaan vuosina 2014-17, jolloin Puncheon pelasi kolme yli 30 sarjaottelun kautta.

Puncheon kärsi joulukuussa 2017 pahan polvivamman, joka tuhosi seuraavan kevätkauden. Englantilaispelaaja palasi pelikentille vasta viime vuoden elokuussa. Polvivamma vei roolin Palacen avauksessa. Puncheon viettikin kevään lainalla Huddersfieldissä. Uutta seuraa ei ole vielä sopimuksen päättyessä löytynyt.

Julian Speroni (mv, 40, ilman seuraa)

Speronista tuli viime kaudella vanhin Valioliigassa pelannut pelaaja, kun argentiinalainen esiintyi tammikuussa 40-vuotiaana Liverpoolia vastaan tolppien välissä. Maalivahti saapui Lontooseen jo kesällä 2004 ja vietti pitkät 15 vuotta seurassa.

Speroni oli myös kahdeksan kauden ajan Palacen ykkösvahti. Viime kauden jälkeen sopimusta ei enää jatkettu. Uutta seuraa etsitään vielä.

Michy Batshuayi palaa Chelseaan. Kuva: Getty Images.

Michy Batshuayi (kh, 25, Chelsea, laina päättyi)

Batshuayi saapui Palaceen tammikuussa lainalle ja takana oli epäonnistunut puolivuotinen Valenciassa. Belgialainen tarjosi 11 pelaamaansa otteluun kohtuullista tulitukea tehtyään viisi maalia. Batshuayi on palannut lainansa päätyttyä Chelseaan.

Lucas Perri (mv, 21, Sao Paulo, laina päättyi)

Perri vietti kevätkauden lainalla Palacessa. Nuori brassi ei pelannut yhtäkään ottelua edustusryhmässä.

Pepe Souaré (vp, 29, Troyes)

Vähäiselle vastuulle viime kaudella Palacessa jäänyt laitapuolustaja siirtyi ilmaisella siirrolla ranskalaiseen Troyesiin.

Alexander Sørloth (kh, 23, Trabzonspor, laina)

Tammikuussa 2018 Palaceen tanskalaisesta FC Midtjyllandista yhdeksällä miljoonalla eurolla siirtynyt Sørloth ei koskaan ole murtautunut pelaavaan miehistöön. Nyt edessä oli kahden vuoden lainasiirto Turkkiin. Sopimukseen sisältyy myös osto-optio. Trabzonspor maksaa lainasopimuksesta 750 000 euroa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – saapuneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379594987{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]

Jordan Ayew pelasi jo viime kaudella lainalla Palacessa. Kuva: Getty Images.

Jordan Ayew (kh, 27, Swansea)

Ayew vietti viime kauden Palacessa lainasopimuksella. Ghanalaishyökkääjä sai vastuuta kaikki kilpailut huomioiden 22 ottelussa, joissa syntyi yksi maali. Vaisuista tehoista huolimatta Palace päätti ostaa kesällä Ayew’n pysyvästi Swanseasta. Siirtokorvaus oli 2,8 miljoonaa euroa.

Stephen Henderson (mv, 31, Nottingham Forest)

Kotkat tarvitsi uuden maalivahdin luovuttuaan kahdesta muusta, ja tällainen löytyi sarjatasoa alempaa Nottinghamista. Stephen Henderson ei tosin pelannut viime kaudella Forestissa peliäkään, mutta haki sentään kolmen ottelun verran tuntumaa Ykkösliigan Wycombesta. Kolmannen polven maalivahti ja todellisen maalivahtisuvun vesa (myös kaksi setää olivat maalivahteja) on ollut vain muutamalla kaudella uransa aikana ykköstorjuja, ja tällöinkin korkeimmillaan Mestaruussarjassa. Valioliigan puolella irlantilainen piipahti West Hamissa vuosina 2012-2014, mutta tilaisuutta pelata sarjapelissä ei tuolloin suotu. Tiukassa ovat minuutit Wayne Hennesseyn takana ensi kaudellakin.

Jaroslav Jach (kp, 25, Sheriff, palaa lainalta)

Puolalaistoppari oli Crystal Palacen yllätyshankinta tammikuussa 2018. Tilaisuutta Kotkissa ei ole kuitenkaan vielä auennut, ja helmikuussa Jach lainattiin suomalaisellekin tuttuun Moldovan menestysseyra Sheriff Tiraspoliin. Laina päättyy elokuun lopussa.

Gary Cahill (kp, 33, Chelsea)

Komean uran Chelseassa tehnyt Cahill jatkaa pelejään Crystal Palacessa, jossa miehelle on luvassa huomattavasti enemmän vastuuta kuin Stamford Bridgellä. Palace nappasi Cahillin ilmaisella siirrolla, joten raha ei vaihtanut omistajaa. Cahill ehti edustaa Chelseaa vuodesta 2012, ja pelejä kertyi 290. Cahill on myös pelannut Englannin A-maajoukkueessa 61 kertaa, joten mies tuo rutkasti kokemusta Palacen takalinjoille.

Víctor Camarasa (kk, 25, Real Betis, laina)

Palace vahvisti keskikenttäänsä espanjalaisella Víctor Camarasalla, joka saapui Lontooseen vuoden mittaisella lainasopimuksella, johon kuuluu osto-optio. Camarasan lainasopimus maksaa Palacelle 1,5 miljoonaa euroa. Viime kauden Camarasa pelasi Valioliigaa sarjasta pudonneen Cardiffin riveissä. Pelejä kertyi yhteensä 32, joissa syntyi mukavat tehot: viisi maalia ja neljä maaliin johtanutta syöttöä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_custom_heading text=”Tiesitkö tämän?” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561380427521{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]

Crystal Palacen arkkivihollinen ei tule Lontoosta. Eaglesin kauden suurimmat derbyt käydään Etälä-Englannin rannikolla pelaavan Brighton Hove & Albionin kanssa.

Naapurikamppailua kutsutaan A23 ja M23 derbyiksi. Nimet tulevat A23 valtatiestä ja M23 moottoritiestä, jotka ovat Sussexin ja Etelä-Lontoon välillä. A23 yhdistää Brightonin Croydoniin, jossa Palacen kotistadion Selhurst Park sijaitsee. M23 sen sijaan kulkee M25-tien ja Crawleyn välillä.

Seurojen kilpailusuhde alkoi 70-luvun lopulla, kun molemmat seurat harppasivat kolmosdivisioonasta nuorten valmentajiensa Terry Venablesin (Palace) ja Alan Mulleryn (Brighton) johdolla pääsarjatasolle. Ennen vuoden 2011 Crawley Townin nousua Football Leaguen piiriin, Palace oli Brightonia lähimpänä sijainnut ammattilaisseura.

Kilpailusuhteesta huolimatta nykypäivän ryhmistäkin löytyy pelaaja, joka on edustanut molempia seuroja. Brightonin veteraanihyökkääjä Glenn Murray edusti vuosina 2011-16 Palacea.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_custom_heading text=”Valmennus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379635835{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Roy Hodgson

Roy Hodgson on urallaan valmentanut myös Suomen A-maajoukkuetta. Kuva: Getty Images.

Hodgson saapui Selhurst Parkille syyskuussa 2017.

Nimitys herätti tuolloin ihmetystä. Englannin maajoukkueen entinen päävalmentaja sai kuulla kunniansa, kun Islanti tiputti Kolme leijonaa kesän 2016 EM-turnauksessa rangaistuspotkuilla.

Elokuussa 1947 syntynyt Hodgson odotti uutta mahdollisuuttaan yli vuoden. Hän halusi näyttää vielä kerran.

Harva uskoi, että Hodgson onnistuu. Englannin konservatiivinen pelaaminen ei vakuuttanut. Hodgson uskoi maajoukkueen peräsimessä hyvin vastaaviin ajatuksiin, joilla hän nousi 1976 pinnalle Halmstadissa.

Crystal Palace on jatkanut hyvin vastaavilla linjoilla. Hodgson vannoo aluepuolustuksen nimiin. Hän käyttää harjoituskentällä valtavasti aikaa muodon hiomiseen. Hodgson haluaa, että Kotkien ryhmitys on tiivis, kun vastustaja pitää pallon.

Etelä-Lontoossa kasvanut Hodgson ei edes yritä päästä eroon mainestaan. Hänen entiset pelaajat muistelevat poikkeuksetta pitkiä, muodon hiomiseen keskittyviä sulkeisia.

Pelkkä tiivis ”shape” ei takaa mitään. Palace ei juuri jätä ylimääräistä tilaa linjojen väleihin. Joukkue liikkuu ja pumppaa yhtenäisesti. Joukkueen liikkuminen on parhaillaan hyvin sulavaa, jatkuvaa peittämistä. Palace ajoittaa prässin mallikkaasti. Joukkue lukee ”triggerit” ja antaa paineen, kun vastustaja herpaantuu.

Samalla kannattaa kiinnittää huomio joukkueen peliasentoihin. Hodgson on tarkka siitä, että pelaajat näkevät koko ajan pallon ja lähimmät vastustajat.

Palace piti viime kaudella pallon keskimäärin 46,6-prosenttisesti. Joukkue joutuikin vetäytymään usein syvälle. Tämä sopii Hodgsonille. Hän luottaa pitkiin, pääpelivoimallaan vakuuttaviin toppareihin. Kaksikko James TomkinsMamadou Sakho on avainasemassa kokonaisuudessa.

Kaksikko ei saa hyvää tukea: Palace peittää erinomaisesti keskitykset.

Hodgson haluaa, että Palace hyökkää kurinalaisesti. Palace saattaa kierrättää kerran puolelta toiselle ja edetä tämän jälkeen keskustan kautta pitkillä pallolla kohti laitaa. Serbialainen Luka Milivojevic antaa keskustan pohjalta tarkkoja palloja vahvalla oikealla jalallaan.

Hodgson haluaa luoda kentälle hyvin yhteen pelaavia pareja. Palace hyökkäsi viime kaudella peräti 44-prosenttisesti vasemmalta, jossa laitapuolustaja Patrick van Aanholt ja Wilfried Zaha tekivät tuhojaan.

Oikealla vastaavan duon muodostivat usein Andros Townsend ja Aaron Wan-Bissaka.

Wan-Bissaka lähti jo Manchester Unitediin. Valioliigan parhaimpiin ohittajiiin kuuluva Zahakin haluaa muualle. Häntä on vaikea paikata: Zaha pärjää piikissä ja laidalla.

Palace sijoittui viime kaudella sijalle 12. Hodgson, 71, on mestari repimään pakastaan kaiken irti. Hän on oppinut tämän 43 vuotta kestäneellä valmennusurallaan. Hodgson on yrittänyt yli 20 eri pestissä ja osaa hallita kokonaisuuden. Hänen nykyinen sopimuksensa päättyy kesällä 2020.

Hodgson seisoi poikana 1950-luvulla Selhurst Parkin päädyssä. Paikallisen jalkapallomiehen unohtumaton manageriura saattaa päätyyä keväällä. Jos Hodgson pitää seuran jälleen ylhäällä, päättyy se tyylillä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_custom_heading text=”Tärkein pelaaja” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379679785{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]

Milvojevic on Valioliigan tehokkain rangaistuspotkumies. Kuva: Getty Images

Luka Milivojevic

28-vuotias Milivojevic on noussut viimeisen kahden kauden aikana Palacen johtohahmoksi. Kapteeni on keskikentän vankin ankkuri ja varma erikoistilannemies.

28-vuotias Milivojevic on ollut kahtena viimeisenä kautena Palacen paras maalintekijä ja ylittänyt molempina vuosina 10 maalin rajapyykin. Viime kaudella rautainen keskikenttäpelaaja ei jättänyt yhtäkään valioliigaottelua välistä.

Milivojevic ratkoo Palacelle erityisesti pisteitä rangaistuspotkuissa, joissa hän on sarjan eliittiä. Viime kaudella 10 osumaa pilkuista iskenyt Serbian maajoukkuemies jäi vain yhden osuman päähän Andrew Johnsonin yhden kauden ennätyksestä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Arvio” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379791672{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Sija: 15

Wilfried Zaha halusi siirron, mutta ei sitä saanut. Kuva: Getty Images

Ennakoimme Palacen putoavan muutaman sijan viime kaudesta alaspäin. Joukkue ei ole päässyt kesän aikana vahvistumaan. Toistaiseksi ainoa merkittävä hankinta Ayew pelasi seurassa jo viime kaudella lainalla.

Hyökkäyksen ykkösnimi Wilfried Zaha halusi siirron, mutta ei koskaan sitä saanut. Zaha suuttui seurajohdolle, eikä tilanne ei pidemmän päälle ole hyväksi seuralle. Mitä luultavimmin Zaha on jälleen siirtohuhujen kohteena tammikuussa. Sitä ennen hän on kuitenkin pelatessaan erittäin tärkeä palanen joukkueelleen.

Palace pelaa heti alkukaudesta säilymisen kannalta tärkeistä pisteistä. Seitsemän ensimmäisen kierroksen aikana kohdataan jokainen sarjanousija.

Seura tulee taistelemaan putoamista vastaan, mutta säilyy täpärästi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Ihanneavaus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379887493{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Valioliiga: Crystal Palacen ihanneavaus[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Kokoonpanolista” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379956327{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]

[table id=48 responsive=”collapse”]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]